Molí de Capellades
Febrer 2004: Visita tranquil.la i interessant
A la sortida anterior, Andorra
A la sortida següent, esquí a Err-Puigmal

Aquesta era la primera sortida que la Berta feia després de caure's a Soldeu el Tarter i trencar-se el lligament creuat anterior del genoll dret. La vam fer sols, nosaltres quatre: el Lluís, la Berta, la Rut i la Marta. El plan era senzill. Visitar el Molí paperer de Capellades, ara museu, dinar i conèixer aquest poble de l'Anoia.
 
Riures a un parc tradicional  
 
  Al fons on es tallava la roba per fer paper i en primer pla on s'espolsava

Però el primer objectiu era prendre l'aire. I es pot dir que tot ho vam aconseguir i que, també les nenes, s'ho van passar bé.

La visita al Museu molt bé, tranquil.la, però interessant i amena. Molt recomanable per a grans i petits. Al final si es vol, es pot fer paper i endur-te'l a casa on només l'hauras de planxar i, si vols, fer-lo servir. Ah, i és paper de barba.

El dinar bé, sense exagerar. Vam anar a La Fonda, al mig del poble davant de l'església. Hi ha un altre molt més car, la Pell de Conill, però no era el moment.

En acabat vam fer el passeig pel poble i pel petit penyassegat que tenen sobre el riu Anoia. De fet, el que volíem era anar per un camí que han fet a mitja alçada però estava tancat. Es el camí que dur a l'Abric Romaní, unes coves prehistòriques que estan excavant, estudiant i preparant per poder ser visitades. De moment, només obren a l'agost perquè no tenen més quartos. Vam fer la ruta per sobre, pel camí anomenat "Cinglera del Capelló". Al final un petit parc ens va fer canviar d'activitat de nou.

 
Camí i cinglera de Capellades  

Haurem de tornar, doncs. I, a més, hi ha marcades rutes en bicicleta i caminant.

Berta Solanas

 

Per arribar a Capellades.
Des de Barcelona: s'agafa la A-2 (abans N-II) en sentit a Lleida. A la sortida d'Igualada sud (la primera d'Igualada) s'ha de sortir i agafar la C-15 en direcció a Vilafranca. Primer es passa per la Pobla de Claramunt amb el seu castell. El poble de Capellades queda a la dreta de la carretera sobre una cinglera. Un cop passat s'han de seguir les indicacions viàries (no anar a l'estació dels catalans) que ens portaran al poble.
Des de Lleida: el mateix però anant per l'A-2 en sentit a Barcelona i la sortida serà l'última d'Igualada)
Des de Vilafranca: per la C-15 en sentit Igualada fins arribar al poble.

Tornar a dalt
Anar a l'inici