Al llistat de les sortides amb nens petits
Excursió a Sant Aniol d'Aguja
A l'anterior, Fontalba-Núria
Al següent, La Mola
 
Situació: Sadernes, Garrotxa.
Alçada final: 770 mts
Distància: 8,5 quilòmetres
Desnivell: 470 mts
Durada: 2:30' hores
Edat recomanada: a partir de 5 anys o bebés a la motxilla.
Punt de sortida: últim pàrquing de la pista que surt del càmping Sadernes. Està indicat.
Com arribar-hi: Per anar a Sadernes s'ha d'agafar una estreta carretera que surt de la N-260 entre Besalú i Olot. Hi ha dues opcions: passant per Tortellà i Montagut (trencall a prop d'Argelaguer) o anant directament a Montagut i Sadernes (trencall més proper a Olot).
Salt del Brull. Molt poca aigua. Juliol 2005
 
 Camí de l'ermita de Sant  Aniol. Juliol 2005

ITINERARI

Sortim de l'últim pàrquing i agafem la una pista que surt: just abans d'arribar al pàrquing a l'esquerra.
Seguim la pista fins que trobem un antic pàrquing, allà agafem un camí que surt a la dreta i de seguida hem de creuar el riu i seguir el camí, i al "final" d'aquest trobareu la presa.
Passada la presa hem de seguir el camí per la banda dreta del riu. El camí va creuant el riu vàries vegades.
Al final trobem l'ermita. Per arribar al salt del Grill hem de continuar pel corriol que surt a la dreta de la font. És bastant empinat però sense problemes. En uns 15 minuts ja veiem a la dreta, a sota una bassa gran d'aigua amb un salt. És possible baixar (hi ha un caminet) i banyar-se (si s'aguanta la baixa temperatura de l'aigua). Una mica més amunt el camí travessa el riu i hi ha més basses per remullar-se. El Salt ens queda a uns 5 minuts en què es pot anar per les roques i, si hi ha poca aigua, pel mateix riu. En l'últim moment, una corda ens ajuda a desgrimpar d'una roca. Ja hi sóm.


OBSERVACIONS
S'ha de sortir molt d'hora perquè des de les 9 h. del matí a les 5 h. de la tarda, la pista queda tancada als cotxes des de Sadernes, i són uns quants quilòmetres més.
Hi ha llocs tranquils del riu on t'hi pots banyar. Si seguiu una mica més enllà de l'ermita trobareu un bon lloc per banyar-vos.
A l'ermita hi ha una font.
És una zona on s'acostuma a fer barranquisme.
Tornar a dalt
Anar a l'inici