Al llistat de les sortides amb nens petits
Excursió al refugi de Colomers
A l'anterior, refugi de la Restanca
Al segŁent, Cerro de los Muchachos
 
Situació: Salardú, Vall d'Aran
Alçada final: 2.205 mts
Distància: 3 quilòmetres
Desnivell: 400 mts
Durada: 3 hores
Edat recomanada: a partir 5 anys
Punt de sortida: Banys de Tredós
Com arribar-hi: A la Vall d'Aran, hem d'anar cap a Salardú i en un revolt molt pronunciat al mig del poble agafar el trencall cap a Colomers i Banys de Tredós. Primer és carretera i després pista.

En Pau tenia poc més de 4 anys.
Pont del Pilar 2004

ITINERARI
El camí surt del final de l'aparcament. Tenim el riu a la dreta. La primera part del camí la farem per dins del bosc, trobarem un parell de cascades. La ruta puja i baixa i en alguns trams hi ha passarel.les de fusta per no malmetre el terra (sovint és moll). Acabada aquesta zona, dita d'aigues tortes, sortim a la pista. Va pujant en ziga-zaga i tenim l'oportunitat de escurçar el camí. La pista planeja i en un curva molt forta a la dreta trobem un petit aparcament (pels taxis 4x4 que poden pujar) i un corriol que puja a l'esquerra. L'agafem.
 
  Estany Cloto, espai idílic a 2.132 mts

La inclinació es fa més forta (els nens més petits en algun noment pugen de quatre grapes) i s'arriba al llac de Lòssa, es travessa el pla fins al fons (deixarem a la dreta el rierol que puja directe a l'estany de Colomèrs). El camí tornar a pujar fort fins l'estany Cloto, una maravella amb illeta al mig. A mig estany girem a la dreta deixant el rierol que porta les aigües del Llong al Cloto a la nostra l'esquerra. Quan som als seus peus també el deixem a l'esquerra i ens dirigim al Collet Cloto des d'on veiem, cap l'oest el refugi de Colomers i cap a la dreta l'estany Cloto. Iniciem la baixada, a la dreta hi ha una zona l'escalada. Si no volem anar al refugi i a veure el llac de Colomers, tornem a girar a la dreta i baixem fins a l'estany de Lòssa. La resta de la tornada es fa pel mateix camí.

OBSERVACIONS
. A gener del 2006, el refugi de Colomers encara és tancat per obres. Aquest refugi també forma part del circuit "Carros de Foc"
. Podeu llegir la nostra sortida clicant aquí.
Tornar a dalt
Anar a l'inici