Al llistat de les sortides amb nens petits
Excursió a la Serra del Curull
A l'anterior
Al segŁent
 
Situació: Serra de Curull,Vidrà -Osona-
Alçada final: 1.342 mts
Desnivell: 400 mts
Durada: 6h recorregut 1 i 4 hores recorregut 2
Edat recomanada: + 5 anys
Punt de sortida: Indicador -Puig de les Àligues- que hi ha a la pista que porta de Vidrà a la casa de Sant Bartomeu de Covildases
Com arribar-hi: Com arribar-hi?: C-17, fins a St. Quirze de Besora, trencar cap a Vidrà. Un cop passat el poble agafem una pista a l'esquerra en bon estat que portaria a la casa de Sant Bartomeu. Tots els trencalls a l'esquerra fins que al cap de 3 km aprox. trobem un cartell a peu de pista que indica el cami del Puig de les Àligues.


ITINERARI 1
Un cop hem deixat el cotxe, seguim el cami evident, no hi ha practicament marques, però només hi ha un camí, a vegades es perd i una mica per la fullaraca, el fang i la pluja, però seguint una mica la intuició al cap de pocs metres el tornem a trobar. Durant una bona estona, 45 minuts aprox. anirem pujant pel mig del bosc, que si és a la primavera o a la tardor trobarem molta humitat ja que tota la estona estem al cantó obac de la muntanya. Haurem de creuar petits rierols que no ens arribaran a mullar gaire. Arribem finalment a la carena on trobem un cartell que ens indica el cami del Puig de les Aligues, ara sí, marcat. Les seguim i en poca estona veiem el cim, haurem de fer una curta però forta pujada gens perillosa, però que caldrà que prestem atenció. Les vistes com tots els cims de la zona són espectaculara. Després tornem a la carena i seguim el camí que agafa cap a l'esquerra contrari al que veniem, sempre cap a l'esquerra i després d'una bona estona, 2h aproximadament ens portarà a la collada de Sant Bartomeu, on ens trobem el camí que ve de la collada de Bracons. Seguim fins a la Font Tornadissa. Si estem prou forts podem intentar pujar al Puigsacalm, però s'ha de tenir en compte que ens queda una bona estona per tornar al cotxe. De la Font Tornadissa reculem una mica fins a trobar una pista que davalla cap a la casa de Sant Bartomeu, la ermita de Sant Bartomeu de Covildases i seguint la pista ens trobarem el cotxe. Si fa poc que ha plogut trobarem alguna petita cascada a la dreta.

ITINERARI 2
A dalt la carena, després de fer el Puig de les àligues, si en comptes d'anar a l'esquerra agafem a la dreta, podem fer un circuit circular diferent però menys maco. Al principi del camíi seguim la carena i si volem podem pujar al Puig de Curull desviant-nos una mica del camí. Tormen enrera i davallem molta estona seguint el camí, no marcat però molt fressat i trobant, de tant en tant, alguna marca. Trobarem al cap d'una estona la casa de Salgueda mig abandonada. Seguim la pista que trobem al costat de la casa, cap a la dreta el primer trencall, i sempre davallant. Al cap molta estona i sempre seguint la pista trobarem el riu Ges que hem de travessar. Un cop el travessem la pista s'enfila bastant fins que trobem una altre pista que puja desde Forat Mico i Sant Pere de Torelló, per on passa el PR C-47. El seguim, i al cap d'una estona el PR abandona la pista. El seguim i davallem fins a un racó preciós, el Salt del Molí de Salt, que si baixa força aigua és espectacular. Travesem per sobre unes pedres el riu i seguim les marques del PR, cap al pont de Salgueda, un cop passem el pont a la dreta seguint el PR. Al cap de poc hem de tornar a travessar el riu, i si baixa força aigua tindrem una petita remullada, res important. Despres de travessar ens trobem en poca estona la pista per on hem passat al principi amb el cotxe, la seguim fins que trobem el cotxe.

Tornar a dalt
Anar a l'inici