Al llistat de les sortides amb nens petits
Excursió a l'ermita de Sant Sebastià
A l'anterior, Ulls de Joeu
Al segŁent, Santuari del Bellmunt

 

 
Situació: Gurb, Osona
Distància: 3 kms
Desnivell: 236 mts quasi tots en forta pujada.
Durada:
1 hora d'anar i 30' per tornar
Edat recomanada: 4 anys
Punt de sortida: Ermita Sant Joan del Galí, carretera antiga per anar de Vic a Olost.
Com arribar-hi: Com arribar-hi?: Des de Vic agafem la carretera que ens portaria a agafar la C-25 i la carretera d'Olost. Agafem el trencant per anar Olost i al cap de pocs metres troben un cartell que ens indica la Ermita de Sant Joan del Galí que està a pocs metres.

Ângels, 5 anys.
Març 2008

ITINERARI
Es tracta de fer una part del Sender de Gurb, PR-C41. La ermita on deixem els cotxes queda en una bifurcació. A mes sembla que el dia de la caminada hi haurà un casament. Agafem el camí asfaltat de l'esquerra, es veuen les marques del PR.( blanques i grogues) passa per davant d'una petita hípica. Tot està molt ben cuidat i arreglat. Continuem per la pista que ara ja no està asfaltada però en molt bon estat, en una bifurcació seguint les marques per la pista de l'esquerra. Al pocs metres troben una altre masia (el roure), mig arreglada. Un cop passat el roure girem a la dreta, ens troben un altre masia, mes ben arreglada. Continuem per la pista fins que trobem senyats que ens indiquen el camí, s'ha de girar per una pista que puja per l'esquerra. Ens trobem la masia de la Vila. Travessem entre mig de la masia i les quadres. Seguim les marques i arriben a un punt on hi ha una porta tancada que em de passar per sota. A partir d'aquí passem a un corriol que s'enfila una mica fins a un camp i després ens enfilem pel mig del bosc en un forta pujada que va fent vagades pel mig del bosc. De tant en tant es veu un clariana on es pot veure si no hi ha boira o calitja com es el cas una vista molt bona. Finalment després de molt esbufegar per la forta pujada arribem a la ermita. Aquí hi ha un balcó on es veu molt be la comarca que queda uns 300 metres a sota. A l'ermita hi ha gent, ens pensem que encara hi ha un petit bar però resulta que es pot llogar per celebracions familiars. Desprès d'esmorzar i descansar una mica tornem pel mateix camí ja que se'ns ha fet tard i fer una mica de volta pel PR es massa llarg. A la baixada s'ha de vigilar, es fàcil de patinar i la baixada està plena de fulles.

OBSERVACIONS
Si voleu allargar la caminada, just on arriba el camí dalt l'ermita surt la continuació del PR que ens portaria un altre cop fins a la carretera d'Olost però uns quants metres més amunt. S'ha de tornar a buscar el cotxe pel costat de la carretera.
Tornar a dalt
Anar a l'inici