Al llistat de les sortides amb nens petits
Excursió als estanys de Gerber
A l'anterior, Mata de València
Al següent, Camí Penjat del Segre
 
Situació: Entre la Vall d'Aran i el Pallars Sobirà
Alçada final: 2.180 mts
Desnivell: 300 mts
Durada: 2:00
Edat recomanada: + 4 anys
Punt de sortida: Carretera del Port de la Bonaigua. Aparcament de la Peülla.
Com arribar-hi: Es pot accedir des d'Esterri d'Àneu o des de Salardú per la carretera del port de la Bonaigua fins a l'aparcament de l'estaicó d'esquí de la Peülla, situat a uns 2 km de l'ermita de la Mare de Déu de les Ares

Guillem, 5 anys, Marta, 4 anys.
Novembre 2001
   

ITINERARI
Pàrquing estació de la Peülla. 0:00 h; 1.870 mts. Travessem el torrent de la Bonaigua pel costat dels remontadors de l'estació d'esquí i pugem suaument en direcció sud. Aviat el camí planeja, entre prats, sobre la vall, que tenim a l'esquerra. Quan entra al bosc comença a pujar, donant la volta a una tartera.

Estanyola de Gerber. 1:30 h; 2020 mts . Estany petit, amb poques aportacions d'aigua. Passem per la dreta i pugem. Arribem al costat del barranc de Gerber, que anirem seguint. Mentre pugem destaca al fons de la vall el pui de Gerber. Deixem a la dreta un camí que es dirigeix a la vall d'Aran, creuem el barranc i passem per la dreta de l'estany Petit de Gerber.

Estany de Gerber. 2:00 h; 2180 mts. Força gran i d'un blau intens. El camí puja per l'esquerra i s'enlaira. A l'altre costat de l'estany tenim les Agulles de Saboredo, i els tucs de Locampo i Serós.


OBSERVACIONS
Si us trobeu amb ganes, forces i els nens són més grans podeu arribar fins a l'estany Llong, el refugi Mataró i el Coll Glaçat. Fins al coll hauríem de comptar, amb els nens, quasi dues hores més.

Estany de Gerber. Després de passar per sota d'una cascada, pugem fort una lleixa i arribem a una zona d'abundants estanys, plenament d'alta muntanya. Al sud ara destaquen els pics d'Amitges i de Bassiero, enmig de carenes turmentades. Pugem una mica més, i arribem a l'estany Llong.

Estany Llong. 2460 mts . Al costat dret hi ha el refugi de Gerber o Mataró en un circ glacial bellíssim, salvatge i agrest. Sobre seu el coll Glaçat, pas que permet accedir a la vall de Saboredo. Per tornar refem el camí de pujada, encara que la volta per la vall de Saboredo és factible si es té més temps, tot i que a principi de temporada el coll Glaçat sol estar cobert de neu.

Informació extreta de la web d'en Pere Robert. També hi ha mapes.

Tornar a dalt
Anar a l'inici