Al llistat de les sortides amb nens petits
Excursió a la riera de les Gorgues
A l'anterior, Serra de Busa
Al segŁent, Puigsacalm
 
Situació: Santa Maria de Corcó, Osona
Alçada final: 559 mts
Distància: 8,5 quilòmetres, anar i tornar
Desnivell: 100 mts
Durada: 2 hores
Edat recomanada: + 3 anys
Punt de sortida: Restaurant La Teuleria, just abans de Santa Maria de Corcó
Com arribar-hi: BCN-Vic per la C-17. Passat Vic en direcció a Ripoll s'ha d'agafar l'Eix Transversal sentit Girona i desviar-se per la C-53 cap a Roda de Ter. Travessem el poble pel pont nou i cap a l'esquerra on enfilem cap a Sant Maria de Corcó. En arribar al km. 10,900 de la mateixa C-53,on hi ha el restaurant La Teuleria (tancat), ens hem de desviar a la dreta. Passem al costat de l'escorxador frigorífic Pate, girem a l'esquerra i deixem el coxte al costat del restaurant Les Gorgues, allà on comença la nostra excursió.


Salt de la Barra de Ferro. Novembre 2004
   

ITINERARI
Davant mateix del restaurant hi ha un pal indicador. D'esquenes al restaurant hem d'anar cap a l'dreta. El camí primer és ample però de seguida s'estreta. En uns 15' estem a punt per veure el salt del Cabrit, perimer des del mateix camí i després desviant-nos una mica cap a la dreta. Continuem pel camí veient el final de l'embassament de Sau a la dreta amb unes boniques vistes. Seguint la forma de la muntanya tenim a la dreta la riera de les Gorgues i anem caminant per enmig de la cinglera. Una indicació a terra sota una bauma ens indica que som a prop del salt d'en Nara. La caiguda grossa costa de veure si hi ha poca aigua, queda enmig de la vegetació. Però el curs del rierol que la forma s'ha d'atravessar i mirant amunt es pot veure una cascada, petita però maca, i on segons l'hora del dia, queda reflexada a l'aigua. Uns 20 minuts després s'obre el paisatge, veiem la riera en tota la seva amplitut, al fons ha d'estar el salt de la Barra de Ferro.
Trobem a la dreta un desviament que hem de deixar (ens portaria a l'altra banda de la riera, a Sentfores i a Sant Bartomeu Sesgorgues) fins arribar a on el camí sembla que acabi en una placeta. Hi ha indicadors de BTT. Important. S'ha d'anar a la dreta per travessar la riera de la Bertrana. El camí tot i que hi ha una fita, no es molt evident (si es tira recte, el camí és la selva i no sembla tenir fi). Molt a prop es veu el salt de la Barra de Ferro i uns engorjats que treuen la respiració.
Nosaltres aquí vam girar cua i vam tornar pel mateix camí, però es pot seguir (per les noves marques de BTT que trobareu) fins a Santa Maria de Corcó.

OBSERVACIONS
Tornar a dalt
Anar a l'inici