Al llistat de les sortides amb nens petits
Excursió a la Mata de València
A l'anterior
Al segŁent, Estanys de Gerber
 
Situació: València d'Àneu, Pallars Sobirà
Alçada final: 1.880 mts
Distància: Ruta circular
Desnivell: 380 mts
Durada: 2:30''
Edat recomanada: + 4 anys
Punt de sortida: Refugi de Gerdar
Com arribar-hi: Des d'Esterri d'Àneu s'agafa la C-28 al port de la Bonaigua. Després d'uns 10 km, trenquem a mà esquerra, per un ramal que va al refugi i al bosc del Gerdar. Uns 200 metres després del refugi, en un fort revolt a la dreta, hi ha un pàrquing, on deixem els cotxes.

Excursió feta el pont del Pilar del 2004. Pau, 4 anys, Meritxell, 1
   

ITINERARI
Deixem l'aparcament, dit del Callau, per un camí (indicat Vall o Llac de Cabanes) que deixa el riu de Cabanes a la nostra esquerra. La pujada és forta i podem observar grans avets. Quan la pujada s'acaba, els arbres disminueixen i travessem el riu. Trobem una bifurcació que ens portaria als llacs de Cabanes (si l'agafem, l'itinerari és una i mitja hora més llarg). És el punt més alt de l'itinerari, 1.880 mts. Nosaltres seguim cap a l'esquerra, primer per un terreny pedregós i després de nou pel mig del bosc.
Arribem al Pla del Breviari, un pla herbat. Si anéssim a la dreta el camí ens portaria al refugi del Pla de la Font (a prop de la vall d'Espot), però nosaltres hem d'agafar el camí de baixada, cap a l'esquerrra. Els avets tornen a ser monumentals.
A la cruïlla de la cabana vella, a 1.600 metres deixem aquest camí i ens dirigim cap al riu. El travessem per un pont una mica precari. Ara ens toca pujar una mica més i en poca estona sóm de nou a l'aparcament.

OBSERVACIONS
Més informació en aquesta web del Palau Robert .
Tornar a dalt
Anar a l'inici