A la fitxa tècnica
 
Esquiar en família
27 de febrer del 2005, vint junts a esquiar a Port del Comte
A les coves de Mura
Al Matagalls amb neu

Va ser una cosa molt diferent del que havíem projectat inicialment. Era la sortida familiar a esquiar, a la neu que fem quasi cada any la família Solanas-Ibáñez i els que es vulguin apuntar. Era de dos dies per aprofitar la neu i estar tots junts (els 5 germans amb les famílies i els amics). Però no va poder ser. Malgrat els esforços i les trucades, no vam trobar lloc per dormir tanta gent a un preu assequible. I només vam anar diumenge.

La colla final va ser: els Gabarró-Solanas, els Ninou-Solanas, la Sílvia Solanas i en Pau, els Solanas-Ramos, els Bartomeus-Solanas, els Moya-González i en Jordi Ibarz i la Clara. Havia de venir el Manu, però es va rajar...

I anem tirant fins que una mica de neu-gel pujant el coll de Jou ens obliga a posar cadenes. El cotxe del Juanjo queda girat i contra la valla de protecció. El de la Gemma i el Marcel (furgoneta sense cadenes) el van haver de deixar al Pla del Vent. Recolocats seguim cap a Port del Compte. La resta de la carretera estava superneta.

A les pistes, cues per llogar mateiral, per les classes i cues per comprar els forfaits. Per fi preparats veiem que hi ha moltes pistes que estan tancades, però també és veritat que hi ha poca gent i quasi no hi ha cues. Aprofitem bastant les pistes obertes (verdes, blaves i vermelles). Un grup decideix anar fins a l'altra punta de l'estació (sector Estivella). La Sílvia i en Pau es queden a la zona de l'hotel igual que en Jordi i la Clara (6 anys). Fem algun torn perque ells també puguin esquiar i a les dues arriba el moment de la classe del Pau. I, malgrat que diu que els esquís no volen fer la caseta, es capaç de baixar una miqueta tot sol. I la Clara ja domina el baixar per les verdes sense problemes i encara que estiguin una mica glaçades. LLàstima del "berrinche" que es va donar quan ja plegàvem, molt de fred a les mans, i tensió i cansament acumulats.

La resta sense problemes. Això si, no volíem marxar. Érem gairebé els últims cotxes de les pistes.

Berta Solanas

Tornar a dalt

 


FITXA TÈCNICA

ESQUÍ A PORT DEL COMPTE

ARRIBAR EN COTXE:
Sortim de Barcelona per l'autopista de Terrassa-Manresa i quan s'acaba agafem l'Eix Transversal en direcció Cervera. Només uns metres ja que ens hem de sortir de seguida per la indicació de Sampedor. Travessar el poble i seguir en direcció Súria, Cardona i Solsona. Aquí continuar cap a Sant Llorenç de Morunys (no cal entrar a la zona antiga). Si es va per l'embassament de la LLosa del Cavall en arribar a Sant LLorenç s'haurà de pujar al coll de Jou i d'aquí a les pistes. Des de Solsona es pot anar directament a Coll de Jou i d'aquí a les pistes. BCN


Tornar a dalt
Anar a l'inici