Sintra: els palaus
Veure el mapa de l'illa
Tornar a les Açores i LisboaSintra està declarada Patrimoni de la Unesco des de l'any 1995. A més de les carrers i cases construïts sobre la roca, plens de botigues i restaurants per a turistes, té, en primera línia, almenys 5 palaus. A dins del poble hi ha el Palau Nacional, amb les seves característiques xemeneies blanques. Molt a prop del nucli urbà en direcció al convento dels Caputxos i a Montserrate, (també al cabo da Roca però per una carretera secundària o terciària) hi ha la Quinta de Regaleira, palau del segle XVIII, molt barroc) i, davant mateix, el palau de Seteais (ara hotel de luxe). El Palau da Pena i el Castell dels Moros, també són a prop, però la carretera és més llarga per l'alçada on estan situats. Des del centre de Sintra està indicat, a la plaça central del poble hem d'anar cap a l'esquerra (el palau nacional i la mateixa plaça ens han de quedar a la dreta), seguir recte uns metres i girar de nou, en un gir molt tancat, a l'esquerra. Si arribem a l'hotel-palau Seteais, ens hem passat. Aquesta carretera és d'un sol sentit. Si no voleu haver de tornar a pujar, cal visitar primer el castell dels Moros i després el de Pena. A tots s'ha de pagar, i no són barates les entrades. Al palau de Pena hi ha un trenet (bitllet a part) que et puja, són 20 minuts caminant i costa amunt.

Palau de Pena, amb un ampli parc   Palau Regaleira
   

 

El castell dels Moros des de Pena i des de Sintra   Palau Nacional
   

Platja de Guinxo
  Cabo i faro da Roca
 
Situada entre la punta de Roca i Cascais, aquesta platja és divina pels surfistes i per fer volar estels, però perillosa per prendre un tranquil bany. Zona de dunes amb diversos hotels a la mateixa platja.  
Hi ha una oficina de turisme que informa molt bé sobre la punta da Roca i sobre la zona en general. També podeu demanar ("comprar") el certificat d'haver anat al cab, el més occidental del continent.
Per banyar-se cal anar cap al nord (platja das Maças o platja Grande, sense oblidar que estem a l'Atlàntic, que l'aigua és molt freda i té moltíssima força.
Anar amunt