A la fitxa tècnica
 
Matagalls amb neu i gel
6 de març del 2005: primer cim en hivernal de la colla
A l'anterior sortida
A Andorra per Setmana Santa

Potser és un títol massa pretenciós però el fred, el vent i la neu que hi havia aquest diumenge al Matagalls no desmereix el nom d'hivernal (encara hi sóm en aquesta estació). Sobre tot per al currículum de la Marta (7 anys), la Cèlia (8 anys) i la Rut i la Irene (11 anys). Això però, no té massa importància, el que va estar bé és que vam pujar i baixar sense problemes i que els va agradar. Només posava una mica nerviosa a la Marta el fet que el vent aixequés la neu (un incipient torb que de seguida va anar a menys).

 
  Cal posar-se els paraneus?
 
Ja els queda molt poc, l´última pujada  

El destí d'aquesta excursió el vam decidir només uns dies abans ja que la primera opció era pujar al Pedrapicada. Però potser massa neu, massa fred, més lluny, desconeixement de com estava la pista i pitjor previsió meteorològica. I aquí al Montseny el dia ha estat claríssim, amb pocs núvols i cap gota d'aigua ni cap floc de neu. Es veia el Pirineu, Montserrat, la Mola, Montjuïc i el mar, molt mar. L'únic el vent glaçat que ens ha acompanyat gairebé tot el dia. Per sort, per dinar hem trobat un raconet arresserat i fins i tot el Miquel ha fet una petita bacaineta.

Els del Matagalls hivernal érem la família Gabarró-Solanas, l'Anton-Sales i també la Gemma Solanas que va venir des de Girona.

 

La Marta, amb la Cèlia i la Berta, esperen al altres al cim del Matagalls Equipades sobre l'altar que hi ha al cim.
Satisfetes per haver pujat en dues hores
Tornar a dalt

 

FITXA TÈCNICA

MATAGALLS, 1697 m

EN COTXE:
L'excursió surt de Collformic, a 1.145 mts d'alçada, en ple Montseny. Per arribar a aquí tenim dues opcions:
O bé per Sant Celoni - Santa Maria de Palautordera - Montseny i Collformic. Fins a Sant Celoni es pot anar per l'autopista AP-7 o bé en tren. Un cop allà prenem la C-57 sentit sud i agafem el trencall que posa Santa Maria de Palautordera i Montseny. Anem per la BV-5301 i no deixarem aquesta via fins a Collformic, són uns 13 quilòmetres.
O bé per Balenyà - Seva - El Brull i Colformic
Venint de Barcelona o venint de Vic arribem a Balenyà per la C-17. A l'alçada de l'area de les 4 Carreteres anem cap a Seva. Al poble deixem el desvio a Viladrau i continuant per la BV-5301 passarem El Brull i en 5 quilòmetres més arribarem a Collformic.

HORARIS I DESNIVELLS

SITUACIÓ

ALÇADES

HORARIS

TEMPS PARCIAL

TEMPS TOTAL

DESNIVELL PARCIAL

DESNIVELL
ACUMULAT

Collformic

1.145 mts

10:10'

Pou de gel

1.371 mts

10:57'

47'
47'
226 mts
226 mts

Matagalls

1.697 mts

12:10'

1:13'
2:00'
326 mts
552 mts

VERMUT AL CIM

 

fins 12:40'

30'
2:30'

Lloc per dinar

1.300 mts

14:00'

20'
3:50'
-397 mts
155 mts

DINAR

 

fins 15:00'

1:00'
4:50'

Collformic

1.145 mts

15:20'

0:20'
5:10'
155 mts
-552 mts

TOTAL DESCANSOS

 

 

1:30'

 

 

 

ITINERARI

A PEU:
Deixem el cotxe a Collformic, al costat del restaurant del mateix nom. De la mateix carretera, en direcció nord surten dos caminets (un amb escales) que cal anar seguint. No hi ha moltes marques però estant molt marcats. De seguida travessarem una pista. Al fer-ho veurem una nova indicació de Matagalls. El camí continua en direcció nord-est. El cim encara no el veiem. Passem un petit pla i, al següent, arribem al Pla de la Barraca amb un Pou de Glaç. Ara ens enfrontem a la pujada més forta de tot el recorregut, tot seguint en direcció E fins al collet Estanyol deixant el Turó Gros a ma dreta. Ara ja veiem el cim i la creu. Només cal seguir la carena. Més a la dreta encara veurem el Turó de l'Home, les Agudes i la seva cresteta.

MAPA DE LA ZONA
FITXER GPS


Tornar a dalt
Anar a l'inici