A la fitxa tècnica
 
En bici malgrat el mal temps
31 de març de 2007: Solitut i calma de Badalona a Mataró
A la sortida anterior
A la sortida següent

Érem el Miquel, la Pilar, l'Irene, la Cèlia, l'Ignasi, la Montse i la Maria.

Els temps no pintava massa bé. Però vam quedar a l'estació de tren de Badalona per començar la ruta. Vam gaudir de la platja deserta, la brisa del mar, la poca gent i fins i tot, del sol. En definitiva, desconexió total.

 
 
Reposem forces a mig camí  

A més de la pedalejada, les nenes van disfrutar amb jocs a la sorra mentre els grans feien el vermutet a la platja i pràctiques de les joguines del Miquel i l'Ignasi “els walkis”.

 
  La Irene no perdona l'hora del vermut

Bé, ruta molt aconsellable, sense cap dificultat, per fer-la d'octubre a abril, ja que la resta de l'any hi ha molta gent, encara que l'estiu té l'avantatge de poder-te banyar. En qualsevol moment es pot agafar el tren per tornar a Barcelona.

 

Montserrat Casanova

 
  Tota la sorra, tota la platja per a la Cèlia i la Maria.


FITXA TÈCNICA

Carril bici de Badalona a Mataró

ITINERARI

EN COTXE/TREN:
Fins a l'estació de tren (RENFE) de Badalona (Maresme). És la línia 1 de Rodalies de Barcelona. Aquí ja ens pugem a les bicis. En aquesta ocasió, va ser realment un passeig i no tenim els horaris que va fer el grup.

EN BICI :
S'arriba amb bici a l'estació de Renfe de Badalona. Sortint de l'estació a la dreta, trobem un carrer que ens porta al carrer del Mar. Allà hi ha un pas subterrani que ens permet passar al passeig que hi ha a l'altre costa de la via (entre les vies i la platja).

Agafarem aquest passeig direcció Girona i no el deixarem fins arribar a l'estació de Montgat. Aqui
hem d'estar alerta. Hi ha una valla trencada que ens permet arribar a  una carretera; pero just al començar la carretera es bo pujar un petit terraplè i continuar el nostre cami entre aquesta carretera i el mar. Ara hem d'anar a buscar la montanyeta de Montgat (la que es atravessada per un tunel del tren). Un camí que ens porta a uns xiringuitos pasa entre aquest turonetl i el mar.
D'aquesta manera arribarem al passeig de Montgat (amb la via del tren a la nostra esquerra i la platja dreta). Des d'aquí, i sempre recte, arribem a Premia de Mar. Al baixador de Premia de Mar (una vegada sobrepassat el port) es pot acabar la sortida.
Pero si tenim més ganes podem continuar pel cami que permet pasar a l'altre costat de les vies i la carretera. Aqui hem de buscar el camí el mes paralel possible a la carretera fins arribar a un altre pas sobterrani, molt ample, que ens porta al passeig de Vilassar de Mar. Aquest passeig continua per un cami de sorra al terme municipal de Cabrera.

Una mica abans d'arribar al Carrefour haurem de buscar un pas que ens permeti passar a l'altre costa de les vies. Aqui, i sense sortir a la carretera, podem anar pels carrers de les naus industrials fins al Carrefour a on ja no tindrem mes remei de sortir una estona a la carretera N-II o intentar trobar un cami molt poc fressat que, passant per darrera del complex industrial que hi ha al costat, ens permeti travessar la riera d'Argentona.

Una vegada atravesada la riera d'Argentona, per camí o per la carretera, ja podem anar entre les naus industrials que hi ha a buscar el començament del passeig de Mataró. Aquest passeig es continua cap al nord per un caminet poc marcat però perfectament transitable entre la vies del tren i les rocas que les protegeixen del mar. Sempre cap al nord, sense have de passar mai a l'altre costat de les vies, ja sigui per passeig, aparcament per l'estiu, camins o carrers, podem arribar fins al port d'Arenys (o mes lluny, si Nohihaquienspari).

Tornar a dalt
Anar a l'inici