Ferrada Teresina
14 desembre de 2007: en Miquel un altre cop sol
A la sortida anterior
A la sortida següent

DADES TEÒRIQUES -1-
Aproximació:
30 min.
Via:
2 hores
Tornada:
1 hora
Dificultat:
mitja alta -c-
FERRADA TERESINA
Data:
14 desembre 2008
Lloc:
Montserrat
Sortida:
Monestir Sta Cecília
Ressenya:
Miquel Anton
DADES TEÒRIQUES -2-
Extraploms:
Si -d-
Estat:
regular -b-
Corda:
si, 40 mts -a-
Desnivell :
400 mts

NOTA: Aquesta via ha estat desmantellada el setembre de 2019 pel seu mal estat.

Aquesta ressenya de la via ferrada Teresina de Montserrat no té la intenció de ser minuciosa, ja que la via és molt perdedora i caldria que la fes un expert.

Senzillament donaré unes dades que poden ser complementaries a qualsevol altre text més tècnic. Vull destacar que animo a tothom, que tingui un nivell mig, a fer-la. És una ferrada antiga, però hi ha trams que són inoblidables.

•  Hi ha dos possibles començaments de la via, el bo és el del començament del cable de seguretat a la dreta de la canal, senyalitzat amb una marca blava. El dolent és tirant recte per la canal on trobem un cadena i marques vermelles .

•  Quan la canal es bifurca hem de descobrir com anar per la de la dreta, a prop de la torre d'electricitat. Si arribem a un mena de rampa de fusta, ja ens ho hem passat. La canal dreta és estreta i sense marques, el primer símptoma que esteu al camí correcte es una cadena gruixuda i un esglaó de ferro tallat.

•  Quan veiem per sobre nostre una formació natural que sembla un pont, ens servirà de orientació ja que apareixen corriols que no porten en lloc. La via puja per aquest pont.

•  A pocs metres de l'agulla de Sta. Cecília hi ha un cable de pujada i un altre de baixada. Pujar al cim es meravellós. El de baixada ens porta a una zona on abans era obligat fer rapel però ara està equipada. Jo prefereixo carregar un pal telescòpic per la tornada que no pas la corda -a-

•  Un cop feta la desgrimpada el corriol sembla que baixa en excés però és el camí correcte .

•  L'estat de la instal·lació té punts negres -b-, com ara alguna de les cordes.

•  Si mirem globalment la dificultat -c- és alta. Per exemple, la tornada no és gens còmoda i no està de més posar-se el casc.

• Els extraploms -d- no son els típics amb esglaons, són cadenes penjants. Per la xemeneia final pot ser útil una petita escala de corda o un estrep i/o una fifi .


Sortida: monestir de Santa Cecília
 
    Part de la via Teresina de Montserrat
 
Cota màxima: 1236 m. Sant Jeroni
Detall del gel trobat a la via    

Miquel Anton

Tornar a dalt
Anar a l'inici