Reus-Prades-Reus
3 de juny de 2007: més dura que una marató
A la sortida anterior
A la sortida següent

Aquest és el meu tercer any consecutiu que participo en aquesta caminada popular. Bé, popular per dir-ho d'alguna manera, perquè la veritat és que és molt dura ja que són 55 km. Només cal dir que és una cursa puntuable per la Copa Catalana de Caminades de Resistència. L'organitza la Unió Excursionista de Catalunya de Reus. L'edició del 2007 era la que feia 11.

Tot és culpa d'una amiga meva, la Roser, una crack de la muntanya i de moltes altres coses.... Bé la qüestió és que se'n va anar a viure a Reus i com que gairebé no ens veiem fa tres anys varem decidir participar en aquesta caminada i com que són moltes hores podem posar-nos al dia de les vides respectives.

 

A prop de l'Aleixar trobem el pi de les Planes, o del Fernando. Un dels dos arbres momumentals de l'Aleixar, junt amb l'alzina del Mas de Borbó.

 

El primer any tothom es pensava que només arribaríem fins a Prades, -26 kms- i el que es considera la meitat del recorregut. Però no, l'emoció i l'orgull d'aquests dos taps de basa, ens va fer arribar fins als final. Cal puntualitzar però l'estat en que jo vaig arribar a la meta: patètic. Els 10 darrers quilòmetres van ser horribles, tots els muscles de les cames em feien mal i fins i tot em vaig marejar quan estava a la cua de la renfe per comprar el bitllet de tornada.

I que vaig fer al següent any??? Doncs tornar-hi evidentment, perquè feia un any que no ens veiem. Això si, aquest cop em vaig preparar i a més a més el fet de conèixer el recorregut la veritat és que ajuda molt.

I aquest ha estat és el tercer any que participo i es pot dir que l'activitat ja està instaurada de per vida. Hem dit que només deixarem d'anar si ens enganxa en els primers mesos d'embaràs i que a partir del sisè farem la meitat.

 
  Gorg del riu les Tosques: al migdia sol i calor, aigua fresca i cristal·lina.

 

Estem molt contentes perquè estem baixant temps: al 2005 varem trigar 13 h 21min. Al 2006 12h 40min i al 2007 11h 57.

La veritat és que a part de ser una cursa i de que vagi amb una amiga, el recorregut i el paisatge és molt xulo. Per exemple entre el poble de Castellvell i el Coll de Batalla es veuen unes vistes molt maques de la zona de Reus i del Camp de Tarragona fins a la platja. També travesses la serra de la Mussarra, una serra molt bonica on a part d'escalar o de banyar-te als gorgs que forma el riu “Les tosques”, també es pot anar a veure l'impressionant avenc de “La Febró” (on es pot fer espeleo).

Poca cosa més, cursa molt recomanable però no us convido a que vingueu amb mi perquè sinó no puc parlar amb la meva col·lega.

Gemma Solanas

Tornar a dalt
Anar a l'inici