A les flors d'aquesta sortida
Ferrada d'Empalomar
9-10 de maig de 2009: fàcil i entretinguda
A la sortida anterior
A la sortida següent


Ja se sap, descans de bàsquet i sortida segura. Aquest cop vam decidir fer la ferrada de les Roques d'Empalomar, a Vallcebre, instal·lada l'any 2008 i que prometia sense tenir massa dificultat. I va respondre als nostres desitjos. Mira les fotosÉrem una petita colla bastant variada. Mireu qui són en aquest enllaçL'Ignasi, la Berta, el Lluís, la Marta, l'Edu i un amic seu que s'estrenava, el Quique.

La resta d'aquestes famílies - la Montse, la Maria, la Sílvia, el Pau, la Meritxell i la Flopi-Mireu qui són en aquest enllaç van anar a visitar les Mines de Petroli de Guardiola de Berguedà, que també valen molt la pena. Més informació aquí

Com a final de jornada, dinar de germanor sota els pins i on comença el camí de la ferrada, molt a prop d'on comença el barranc del Forat Negre, un dels que es pot fer a Vallcebre. Mira les fotosTafaneig a l'inici del barranc i remullada de peus. I per si no teníem prou abans de fer el cafè, visita a les petjades de dinosaure que hi ha a la zona. Tot un acte de fe.

Els Gabarró-Solanas (sense la Rut) i els Parrón-Casanova (al completo) havien decidit fer cap de setmana. A dormir van anar a Bagà, a Cal Batista. És un hostalet molt mono i bé de preu que també té un apartament petitet. I es menjar bé, només que sempre triguen molt amb l'esmorzar. L'objectiu era pujar a la Tossa d'Alp l'endemà. Però l'endemà va sortir amb tantes ganes de ploure als cims del Moixeró, que van decidir anar cap al sud. I la Maria va convèncer a tots: visitarien les colònies tèxtils del Llobregat: la colònia VidalMira les fotos i la de l'Ametlla de MerolaMira les fotos. Molt recomanables totes dues.

Berta Solanas

Tornar a dalt
FERRADA ROQUES D'EMPALOMAR
Tornar a dalt
AL RIU, QUE FA CALOR
Van passar una molt bona estona
No sempre vigilen si hi ha perill
Inici del barranc del Forat Negre
A sota, el barranc del Forat Negre i Vallcebre
Tornar a dalt
LA COLÒNIA VIDAL
Carrers i cases de la colònia. Molt senzille però amb aigua corrent
Oficina bancària de Caixa de Manresa, la primera fora de la capital del Bages
Safareig dels vius. El dels morts era tancat
Font manual
La Maria i la Marta amb el desnivell del riu
Punt del riu d'on sortia la canal per a la fàbrica
Arriba el cotó
 
Tornar a dalt
LA COLÒNIA DE L'AMETLLA DE MEROLA
Una de les entrades i el canal que bordeja les cases i anava a la fàbrica
Salt del Llobregat d'on sortia el canal -dreta- que anava cap a la colònia
Tornar a dalt
Anar a l'inici