A la fitxa tècnica
 
Teletubbies, curta i fàcil
30 d'octubre de 2010: Ferrada fàcil, molt fàcil
A la sortida anterior
A la sortida següent

Per Berta Solanas

Feia dies que no érem tanta colla: els Gabarró-Solanas, els Anton-Sales, els Rigola-Solanas (i tots al complet) i en Jordi O. i el seu fill Roure. Total 14 persones disposades a atacar la ferrada. Vaja, 14 no, l'Edu, la Meritxell i la Cèlia no s'hi van enfilar, i en Pau, només a l'Olmo-Soler.

Ens esperava Àger, que no havia estat mai destí comú dels NOHIHAQUIENSPARI. I ja teníem ganes. Vam fer dues vies ferrades situades a les faldes de l'ermita de la Pertusa, a l'entrada del Congost de Mont Rebei. La més difícil, la Cast-Urquiza-Olmo, la deixarem per quan sapiguem més. Val a dir que cap de nosaltres havia fer cap de les dues. Havíem mirat ressenyes, vist fotos (espectaculars) i semblava que serien més complicades.

TELETUBBIES
Amb aquest nom no podia ser massa difícil, però aquest era el qualificatiu que hi posaven la majoria de les ressenyes. La veritat, la vam trobar bastant facileta. Quasi m'atreviria a dir que un adult, un adolescent la poden fer com a iniciació a les vies ferrades. I quasi diria que s'ha de canviar massa cop els mosquetons per passar pel cable de vida. En canvi, vam trobar que quan el cable de vida canviava de costat (exigències de la via) els gestos que s'havien de fer eren bastant ortopèdics. Però tot això no té importància, si ho compares amb les bones sensacions que dóna la via: vistes fantàstiques, al Montsec, al pantà de Canelles, com un ocell per sobre de l'aigua que et va quedant a les esquenes. I et veus a tu i veus als teus companys, per davant atrapant el cel, per darrera amb el fons de les aigües turqueses. Si se'm permet, en una escala de dificultat de 5, quasi no arribaria al 2. Potser tothom no estarà d'acord...


A l'espoló de l'esquerra hi ha l'ermita de la Pertusa i les 3 ferrades

Final de l'embassament de Canelles i Montsec d'Estall.
Inici del congost de Mont Rebei

Sílvia i Edu

 
Preparades a tope
La Berta, al pas de la Piula

Baixada amb vistes a l'embassament, encara feia sol

En Miguel

Embassament de Canelles

 
Inici de la ferrada dels Teletubbies
En Roure i en Jordi, els primers

 
Quin quartet, mare meva. Sembla que res els atura.

Quan no hi havia roca, van muntar aquestes preses.

Vertical i aeri. Silvia i Lluís

 
Cap al pas de l'escala

 
Les nenes, de cul i de cara

 
Lluís, a l'esquerra, Sílvia i Pilar, a la dreta

 
Sembla difícil, però només impressiona

 
Darrera nostre, només l'aigua de l'embassament

Tornar a dalt

OLMO-SOLER

A fer aquesta via es va incorporar en Pau (10 anys). Va ser la seva primera via sencera (havia fet un molt petit tram de la de les Baumes Corcades, els 4 últims ferros abans d'arribar al Puigsagordi) i en tenia moltes ganes. Però també va resultat molt fàcil per a ell. De fet, és un camí equipat, bàsicament amb cadenes i alguns petits trams de graonets. Això si, les vistes són igual de maques que les de la Teletubbies.


L'estrena d'en Pau, en Lluís controla

 
Flanqueig inclinat
No li cal ajuda

L'Olmo-Soler, cadenes i més cadenes

 
Satisfetes: Marta, Irene i Rut
Ermita de la Pertusa

El grup al complet:
Abaix: Irene, Cèlia, Meritxell, Pau i Roure
A dalt: Berta, Sílvia, Edu, Rut, Lluís, Marta, Miquel, Pilar i Jordi
Tornar a dalt

FITXA TÈCNICA

Ferrada Teletubbies

EN COTXE:
Primer hem d'arribar a Àger, a la Noguera. Des de Balaguer podem anar per la C-12 fins a Àger -no anar per la LV-9046, ni LV-9047, moltes més curves). La C-12 passa pel monestir de les Avellanes i pel Port d'Àger. Una mica abans d'entrar a Àger hi ha un trencall a l'esquerra que indica Corçà. Cap allà. És una via asfaltada però molt estreta. Al final de la carretera hi ha un eixample per aparca i veiem l'espoló de la primera foto. Si seguissim cap al nord aniríem cap al Congost de Mont Rebei.

HORARIS I DESNIVELLS

SITUACIÓ

ALÇADES

HORARIS

TEMPS PARCIAL

TEMPS TOTAL

 
Aparcament
672 mts
13:00
Inici via Teletubbies
13:30
30'
30'
 
Final via Teletubbies
14:15
45'
1:15'
Final via Olmo-Soler, Pertusa
14:55
40'
1:55'
Fotos
15:05
10'
2:05'
Aparcament
15:10
5'
2:10
Els horaris són  comptant les 11  persones que vam  fer la ferrada. Si van  menys, els horaris es  redueixen

ITINERARI

A PEU:
A l'esquerra de l'aparcament -mirant l'embassament- hi ha un rètol metàlic que indica el camí de les ferrades. Els senyals són rodones blanques i taronges. Només hem de seguir el corriol cap abaix. Primer trobarem l'Olmo-Soler, després la Teletubbies i més avall encara, la Cast-Urquiza-Olmo.
A l'acabar la Teletubbies s'enllaça directament a l'Olmo-Soler (també es podria pujar pel corriol), ferrada que surt a l'ermita de la Pertusa. Des d'aquí ja veiem els cotxes i en 5 minuts, per un corriol que primer baixa, serem a l'aparcament.

Tornar a dalt
Anar a l'inici