A les flors d'aquesta sortida
Ferrada del Toscar
5 d'agost de 2010: molt xula, tensió sense extraploms
A la sortida anterior
A la sortida següent


La verticalitat d'aquesta ferrada és el que ens va fer anar a passar uns dies a Campo -Osca-. Dies que vam aprofitar per fer també altres sortides i per conèixer més aquesta zona del Prepirieu.

Aquesta ferrada està situada al poble de Foradada del Toscar, a peu de la N-260 -Eix Pirinenc- a l'extrem est del massís de Peña Montañesa. Es pot arribar des d'Ainsa per la citada N-260 i una mica abans d'arribar al port de Foradada del Toscar hi ha l'entrada a l'esquerra amb un eixamplament per deixar els cotxes. Si aneu en 4x4 podeu tirar per la pista i us estalvieu un quart d'hora-20 minuts de pujada. Està indicat. Les agulles es veuen des de la carretera. També es pot venir de l'altra banda, de la zona de Campo i Graus. En aquest cas, el camí s'agafa just després de passar el port.

No vam anar ràpids, això està clar -2 hores i 10 minuts per fer la ferrada i 1 hora més per tornar (amb algunes aturades per fer-nos fotos)- i això que no vam fer l'últim tram, el que les ressenyes que havíem consultat deien que era més avorrit i que la tornada era una miqueta xunga -pedrera relliscosa-. El cas és que ens ho vam passar molt bé i sense patir gens. I des d'aleshores no hem deixat de recomanar: és molt aèria però sense passos atlètics, tens magnífiques vistes, hi ha dos ponts que posen a prova la teva capacitat d'equilibri, hi ha dues desgrimpades que només necessiten una mica de calma. Trobo que és de les ferrades en que gaudeixes molt sense haver de patir.

Primer anava la Rut -que se la sentia des de ben lluny-, després la Marta i el Lluís. I jo, la Berta, l'última. Així, si hi havia problemes, el Lluís ens podia ajudar a totes dues. No va fer falta. Aquí unes quantes fotos:

Les agulles per on passa la ferrada, des de l'aparcament
 
 
Tornar a dalt
Anar a l'inici