A la fitxa tècnica
Fonts de Llívia
30 de desembre de 2016: un passeig de mig matí
A la sortida anterior
A la sortida següent


És aquesta una petita excursió apta per a totes les edats i això vol dir a partir dels 3-4 anys. Se surt del mateix Llívia i és una circular que té, al final, una petita sorpresa per als més petits. Entre mig, l'aigua, gelada a l'hivern, i la gràcia de les fons i els camins que les voregen.
Nosaltres no vam anar amb nens, però les nenes, ja grans, s'ho van passar també molt bé.

A Llívia també podeu visitar el museu situat a l'ajuntament i el castell, una altra bonica passejada

 

Riera de Targasona i font del Sofre

Jugant com a nens en una riera gelada

I s'ho miren i remiren...
Rstes d'un antic aqüeducte

Font del Ferro
Bosc de Llívia

Com és el gel?
Ni calor, ni fred, risotades...

Tota la cascada gelada


Sempre davant de la mama...
Ja no els fa mandra caminar

La Cerdanya i el Cadí
Trobem diverses figures d'animals

Tornar a dalt
FITXA TÈCNICA

Les fonts de Llívia

EN COTXE:
Venint des de Catalunya, per arribar a Llivia ho heu de fer des de Puigcerdà. I A Puigcerdà s'hi pot fer cap de diverses maneres:
. per la N-260
       des de l'est -Girona- per la Collada de Toses
       des de l'oest -Lleida- per la mateixa carretera des de la Seu d'Urgell
. per la C-16 a travès del Túnel del Cadí (peatge)

Un cop a Puigcerdà fem una primera rotonda i passem per sota de les vies del tren -no entrem a la ciutat-. A la següent rodonda ja agafem la N-154 fins a Llívia.

HORARIS I DESNIVELLS

SITUACIÓ

HORARIS

TEMPS PARCIAL

TEMPS TOTAL

Llívia
9:40
 
Font del Sofre
10:10
30'
30'
Font del Ferro
10:44
34'
1:04'
Cascada gelada
11:07
23'
1:27'
Animals
11:40
33'
2:00'
Llívia
12:05
25'
2:25'
DISTÀNCIA TOTAL: 7,5 kms

ITINERARI

A PEU:
L'excursió té una durada aproximada d'1 hora i mitja. El desnivell del recorregut és d'uns 100 metres.

Com a punt de partida prenem l'aparcament situat darrere l'església de Llívia. Des d'aquí agafarem un camí de terra que va en direcció Nord que després es converteix en carrer asfaltat. Al final d'aquest carrer trobem un encreuament on prendrem la pista de la dreta seguint la indicació de la pedrera de Llívia.

Després d'uns 15 minuts passarem pel tossal de Rocacanals on seguirem per la pista que baixa (a la dreta ens queda el castell de Llívia i hi ha una vista bonica sobre Estavar). Poc després trobarem una bifurcació, on deixarem la pista que baixa i agafarem la de l'esquerra i poc després trobarem la que porta a la pedrera. Al cap d'uns 30 minuts veiem a la dreta una senda amb esglaons que baixa cap a un prat. Al costat d'un torrent trobarem la font de sofre amb un cartell explicatiu al costat. El riu i la font estaven glaçats.

Reprenem de nou la pista i seguim pujant. Trobarem una altra bifurcació en què prendrem la pista de l'esquerra, pedregosa i mes empinada. després d'uns 45 minuts i abans de creuar una sèquia veurem a l'esquerra un camí que puja i es divideix en dos agafarem el de la dreta i passarem al costat del pont de Carrassut (antic aqüeducte del segle passat). Seguirem per la senda que passa entre pins seguint la sèquia. Poc després trobarem la font del ferro la qual es distingeix clarament perquè la terra a agafat un color ataronjat.

Tornem al camí principal que segueix el curs de la riera de Targasona. En un revolt molt pronunciat trobem una cascada, també gelada. Moment de fer fotos... La pujada continua fins a un creuament de camins. Deixem a la dreta una pista i tirem avall -una mica pel dret- Després de passar per un bosc on hi trobem figures d'animals a tamany natural -no hem pogut saber de què formaven part- arribem a Cereja i d'aquí, per la carretera, tornem a Llívia.

TRACKS GPS
MAPA DE LA ZONA (320 kb)

Tornar a dalt
Anar a l'inici