A la fitxa tècnica
Montsent de Pallars
25 de juny de 2016: una gran muntanya de vaques
A la sortida anterior
A la sortida següent

Feia temps que teníem el Montsent de Pallars a la llista de le properes excursions. Fàcil i amb un desnivell assequible a les nostres possibilitat (al voltant dels 700-800 metres). Sempre havíem pensant pujar-ho des de la Vall Fosca (Espui) però finalment ho vam fer des del Pallars Sobirà (Llessuí). Des d'ambdues vessants hi ha una pista molt llarga que s'ha de fer. Excepte algun tram amb pedres, no cal que el vehicle sigui 4x4, això si ha de ser una mica alt (Alteas abstenir-se).

Des del coll del Triador (2.100 mts) és la muntanya que tenim mirant cap al nord. La del sud és el Triador. Tenim la muntanya davant i només cal seguir la tanca que delimita els camps. A l'esquerra tenim una maquíssima barrera rocosa que haurem de salvar. Sembla que no hi hagi pas però el camí fressat ens porta a una canal. Dreta, si, però no és difícil tot i que hem d'anar de 4 potes en algun punt. La canal desemboca a una fàcil cresta que després de diversos "repechos" ens deixa al cim.

Les vistes són excepcionals. Just a la dreta teniu al Montroio, però no és només això. Maravelles en 360º, especialment cap al nord, amb els estanys Gento, Colomina i els cim del Parc Nacional de Sant Maurici i Aigüestores. Cap a l'oest la zona de l'Aneto i cap a l'est, la de Pica. Llàstima que, de seguida, va pujar la boira.

I llàstima, encara més, que la Berta va caure. Vaig ensopegar amb una pedra amb tant mala sort que vaig picar amb la cara amb una petita pedra. Va ser quan estàvem a menys d'un quart d'hora del cotxe, el camí era pla i no tenia cap mena de dificultat. Res trencar pero més d'un mes amb la cara blava...El camí que ens espera, pla primer, molt pendent després

Vaques
Pugem pel prat abans d'arribar a la carena rocosa

Osos de vaca, els han deixat ben nets...

Ranuncle
Botó d'or

Quasi al cim, una mica de neu
Forta pendent entre parets verticals

Des del cim de Montsant, panoràmica cap al nord

Només li queden dues passes
Record del Nepal

Una estona a dalt i comença a arribar la boira
De baixada, el pas per les roques és una mica més complicat

La baixada que ens queda. A la dreta cap a Cabdella. A l'esquerra, cap a Rialp

El que queda de l'estació d'esquí de Llessuí. No ho podien treure????
Tornar a dalt
FITXA TÈCNICA

Montsent de Pallars, 2.883 mts

EN COTXE:
Per arribar al coll de Triador podem venir des de la Vall Fosca (Espui) o des del Pallars Sobirà (Llessuí). En tots dos casos, compteu quasi una hora de camí.

HORARIS I DESNIVELLS

SITUACIÓ

ALÇADES

HORARIS

TEMPS PARCIAL

TEMPS TOTAL

DESNIVELL PARCIAL

DESNIVELL
TOTAL

Coll del Triador
2.100 mts
9:20
 
Inici roques
2.650 mts
11:10
1:50'
1:50'
480 mts
550 mts
Monsent
2.883 mts
12:05
55'
2:45'
233 mts
783 mts
Fotos-descans
F.   12:25
20'
3:05'
Coll del Triador
2.100 mts
14:30
2:05'
5:10'
-783 mts
------
TOTAL ATURADES:   35'
DISTÀNCIA TOTAL:   6,6 kms

ITINERARI

A PEU:
Sortim del coll del Triador en direcció nord. Ens anem aproximant a la barrera rocosa (que travessarem per una canal) superant diferents montículs. El camí és de muntanya de vaques.
A l'acostar-nos a les roques, el sender gira cap a l'esquerra i enfilem la canal. Quan acaba les fites ens porten cap a la dreta per arribar a la carena. Aleshores de nou cap a l'esquerra. Ens uns minuts som a dalt.

TRACKS GPS

Tornar a dalt
Anar a l'inici