A les flors d'aquesta sortida
A la fitxa tècnica
Barranc Rio Dulce
15 d'abril de 2017: preciós, però massa gent al costat del riu
A la sortida anterior
A la sortida següent


Un altre barranc a Guadalajara, per si algú es pensava que Guadalajara era plana. Aquí ens trobem amb molta gent, sobre tot a la part baixa de la ruta. La gent no li treu bellesa al lloc, però no és el mateix. A més, un dron, interrompeix el bon ambient que es respira, què hi farem, no es poden posar portes al camp.

D'entrada una desilusió, el restaurant on preteníem dinar està ple, pleníssim i hem de canviar d'idea. El Josep i la Mari pensen de seguida i decidim dinar a Aguilar de Anguita en un altre molt bon restaurant i on, a més, probarem un ví que el Josep coneix. Tema jalar solucionat comencem a caminar. Deixem el cotxe a l'entrada de Pelegrina (no pugem al castell) i cap a baix al riu. Farem una circular, haurem de tornar a pujar per anar per la zona aixecada i, de tornada anirem per la vall del riu que és on trobem més grups que van a dinar al camp (és dissabte). El desnivell és només de 100 metres.

Acabada la ruta, ens aturem al mirador de Félix Rodríguez de la Fuente des d'on tenim una molt bona panoràmica del Barranc del Rio Dulce. I abans de dinar, ens dona temps a visitar l'esglesia Romànica de Jodra del Pinar. Val la pena, per l'esglesia i per la tranquil·litat del poble. El restaurant d'Aguilar de Anguita és el Mesón Casa Juan, no té pérdua, està a la mateixa carretera.


Pelegrina .... i a caminar

Primeres formacions rocoses que trobem al camí

Ens acompanyen en l'excursió. La càmara del Josep els enganxa

Deixem el riu i enfilem per sobre de la roca

Quan més te'l mires, més peu sembla

Berta, els altres tres, i el que ha fet el riu Dulce, tant minúscul que se'l veu ara...

Quins paredons, no ens cansem de fer fotos

Mirat de camí, mirador
Cal pujar una mica més per sobre dels paredons que hem vist abans


Bretxa que veiem pel camí de tornada, a la vora del riu

Restes del castell de Pelegrina
Lluís al Mirador

 

Vista del barranc del Rio Dulce des del mirador Félix Rodríguez de la Fuente


Vist a prop de Riva de Saelices anant cap al monestir de Santa Maria de Buenafuente del Sistal -Guadalajara-
Esglesia romànica de Jodrá del Pinar

Tornar a dalt
FITXA TÈCNICA

Barranc del Rio Dulce

EN COTXE:
Pelegrina, el poble de Guadalajara on deixem el cotxe i on comença la ruta, està molt a prop de l'autovia A-2. Hem d'agafar la sortida de Torremocha del Campo i agafarla GU-118 fins al poble. Si venim des de Sigüenza, primer la CM-1101 i a 1 km la GU-118. Està indicat, queden 7 quilòmetres a la Pelegrina.

HORARIS I DESNIVELLS

SITUACIÓ

HORARIS

TEMPS PARCIAL

TEMPS TOTAL

Aparcament
10:45
 
Mirador 1
11:40
55'
55'
Mirador 2
12:10
30'
1:25'
Aparcament
13:20
1:10'
2_35'
TOTAL ATURADES:  Fotos i pica-pica
DISTÀNCIA TOTAL: 6 kms

ITINERARI

A PEU:
Deixem el cotxe a Pelegrina al costat del restaurant de l'entrada. Amb el poble a la nostra esquena comencem a baixar per una pista encimentada cap al riu. Amb els primers metres ja veiem la feina que ha fet el riu Dulce al cap del temps. I els voltors i altres aus que ens sobrevolen.
Travessem el riu i girem a la dreta per enfilar-nos a sobre de la gorja. El panorama cada cop és més majestuós. Trobem un primer mirador, de cara tenim la paret més vertical, amb molts entrants i sortints.
Baixem una mica i trobem el segon mirador. Deien les ressenyes que des d'aquí es veia la cascada de Gollorio (és abril però ni una gota). El camí continua enfilant-nos una mica més per sobre dels paredons que acabem de veure. Quan ja estem al final el camí gira a l'esquerra bruscament. Trobareu indicacions blaves per girar. Les marques verdes pertanyen a la ruta de Don Quijote. El descens és una ziga-zaga bastant pronunciada que us portarà al mateix llit del riu. Haureu de seguir el camí fins a trobar el punt en el que, a l'anada, vau començar la pujada.
Només us quedarà pujar fins al poble.

Tornar a dalt
Anar a l'inici