A la fitxa tècnica
Hipocrática de Calcena
11 d'agost de 2017: aquesta ferrada té un passet... complicadet
A la sortida anterior
A la sortida següent

Només vam anar la Silvia, el Lluís i la Berta a fer la Hipocrática, una ferrada situada al poble de Calcena a la comarca de l'Aranda (Saragossa). Una ferrada enmig de centenars de vies d'escalada que donen vida al poble. Disposa d'un alberg municipal centrat en les necessitats d'escaladors, ferrateros i visitants.
És una ferrada fàcil, però té un passet... que costa de passar (una mica extraplomat i amb els ferros de mal agafar). La resta, cap problema. L'aproximació és minima i la baixada no massa llarga.
Calcena es troba a la falda sud del Moncayo, en una zona amb carreteres plenes de curves i estretes alhora que ple de paisatges fantàstics. Segons d'on vinguis, costa més arribar-hi que fer la ferrada. Des de Calatayud, per exemple 1 hora i 10 minuts, des d'on veníem nosaltres, Aniñón, 1 hora i 20 minuts.

 

Quin panorama més fantàstic -esquerra- mentre fas la ferrada (dreta)

Aranda de Moncayo
Tornar a dalt
FITXA TÈCNICA

Ferrada de Calcena

EN COTXE:
Amagat està Calcena vinguis des d'on vinguis. El cotxe es deixa -si no està ple l'aparcament- a la cruïlla de la carreteres A-2302 (que va de l'A-2 a Morata de Jalón fins a Ólvega a Sòria) i la que passant per Oseja enllaça amb la A-1503 (de la N-234 al poble de Ciria a l'A-2 a El Frasno.

HORARIS I DESNIVELLS

SITUACIÓ

HORARIS

TEMPS PARCIAL

TEMPS TOTAL

DESNIVELL TOTAL

Aparcament
10:30
 
Inici Ferrada
10:38
8'
8'
Final Ferrada
11:15
37'
45'
124 mts
Aparcament
11:53
38'
1:23'

ITINERARI

A PEU:
Sortim de l'aparcament, creuem el pont com si anéssim cap a Oseja i en uns metres trobem la indicació de la ferrada. Un sender que en menys de 10 minuts ens porta a l'inici de la via.
Un cop acabada, seguim el camí cap a l'esquerra per salvar dos sortins de roca (hi ha l'opció de fer un rapel però fa falta corda de 60 metres) i iniciar la baixada, molt pronunciada i amb pedreta suelta. En la part més vertical hi ha unes cordes per ajudar a no caure. Un cop passat aquest punt, el pendent ja és menor i s'arriba sense problemes a la carretera.

Tornar a dalt
Anar a l'inici