A la fitxa tècnica
Les 7 escales
18 d'agost de 2018: només el Lluís, la Marta i la Rut
A la sortida anterior
A la sortida següent

Estava a prop de Brasov (Romania) on vam estar 3 nits del nostre viatge a Transilvània i no ho sabíem. Ens ho va dir el Josep Lluís Ninou mentre érem allà. I amb el consell que hi havia molta gent abans de les 9 ja estàvem a punt per començar a caminar.
Les 7 escales és una gorja que deu el nom a les escales que hi ha instal·lades per fer el recorregut. Com diu el subtítol, només hi van anar la Rut, la Marta i el Lluís. La Berta, amb el genoll molt magullat, només va fer una petita volta pels primers metres de la vall i pel poble.
Hi ha uns 4 quilòmetres des d'n s'ha de deixar el cotxe fins a l'entrada i on està la guixeta (és un recorregut de pagament, 10 lei). Teòricament obrien a les 10 del matí però ho van fer molt més tard.
L'aparcament i tot el poble es va anar omplint de gent fins que no hi cabia ningú més. Uns anaven a les 7 escales, altres, senzillament anaven a passar el dia als prats i als rius que hi ha al voltant del poble de Timisu de Jos (Timisu de Baix), senzillament encantadors.

Allà trobareu nombrosos "xiringuitos" que venen des d'aigua, cafè, entrepans o dolços per si us ho heu deixat a casa.


Vist al poble de Timisu de Jos    

Inici del camí, ja no poden passar cotxes


Cap a les 7 escales

Ja les tenen a tocar
 

S'ha acabat. A buscar la cerveseta... i a la mama

Tornar a dalt
FITXA TÈCNICA

Nom de l'excursió

ITINERARI

EN COTXE:
Sortim de Brasov per la Calea Bucuresti (una ampla avinguda de tipus soviètic) i agafem després la carretera núm. 1 que va cap a Bucarest. A uns 3 kms de la gran cruïlla que representa el final de Brasol trobem Timisu de Jos. Girant a l'esquerra entrem al poble i el travessem fins que ja no podem passar més. Aparquem. Si no arribes d'hora aparcar és un problema.

A PEU:
Des d'on hem aparcat només avancem cap al sud i entrem a la pista prohibida als cotxes. Seguim el curs del riu Sipoaia (la vall es divideix en dos, doncs el de la dreta) fins arribar a les 7 escales.

DADES GENERALS:
Temps total: 3 hores
Temps espera/descans: 30'
Desnivell: inapreciable
Distància: 9 kms
Tornar a dalt
Anar a l'inici