A la fitxa tècnica
Santa Eulàlia de Ronçana
17 de febrer de 2018: la primera excursió de l'any
A la sortida anterior
A la sortida següent


Petit recorregut de 4,8 kms que transcòrre pel municipi de Santa Eulàlia de Ronçana, al Vallès Oriental. És el resultat d'haver acondicionat el pas del Tenes per la localitat ja que el riu és un dels seus principals elements patrimonials tant a nivell paisajístic com ecològic. És pràcticament pla i s'ha de tornar pel mateix camí.

Aquest 2018, el camí es va acabar de netejar unes setmanes abans de la nostra estada: retirant arbres caiguts, eliminant la canya americana i altres espècies invasores, etc. En els últims anys també s'han recuperat algunes fonts. En els últims any, cal destacar la presència de la llúdriga en les aigües del Tenes, símbols de la millora de la seva qualitat.

NOTA: la intenció dels pobles de la Mancomunitat del Tenes és adequar la llera del Tenes fins a Sant Miquel del Fai.


 
Tornar a dalt
FITXA TÈCNICA

Vall del Tenes a Santa Eulàlia de Ronçana

EN COTXE:
Deixem el cotxe al carrer Can Magre de la zona industrial del mateix nom de Santa Eulàlia de Ronçana. Per arribar-hi, venim per la C-17. Sortim per la sortida de Granollers Nord-Canovelles i cap a la dreta agafeu la C-1415b fins a Santa Eulàlia. Quan arribem a la carretera de Barcelona (rotonda amb el restaurant El Portal Vell) girem a la dreta, travessem tot el poble fins al polígon industrial i a la dreta busquem aparcament.

A PEU:
Sortim de la zona industrial cap al Tenes i seguim el camí amb el riu sempre a la nostra dreta. És una ruta lineal, per tant, s'ha de tornar pel mateix camí.

DADES GENERALS:
Temps total: 2:35 hores
Temps descans: 15'
Distància: 9,6 kms
Alçades: de 140 a 187 metres

HORARIS I DESNIVELLS:

LLOC

HORARIS

TEMPS PARCIAL

TEMPS TOTAL
Aparcament
10:55
Font de la Cadireta
11:10
15'
15'
Resclosa de Can Comas
11:50
40'
55'
Font de Sant Cristòfol
12:20
30'
1:25'
Aparcament
13:30
1:10'
2:35'
TRACKS GPS
MAPA DE LA ZONA
Tornar a dalt
Anar a l'inici