A la fitxa tècnica
Volta a l'Estany de Sils
26 de maig de 2018: massa canyissars, li treuen encant
A la sortida anterior
A la sortida següent
Mini, mini excursió que va acabar amb un bon àpat al restaurant l'Era de Sils (molt bo però carillo). Abans havíem fet els 5,5 quilòmetres de la volta a l'estany de Sils. No hi havia gaire animals, ni ocells ni res. I les canyes tapaven bona part de la zona d'aigua. Llàstima perquè el lloc és molt maco. I, al ser maig, estava tot molt verd.

Camps conreats i masies

Observatori vell sobre la llacuna temporalFageda


Miradors de la llacuna permanent. Les canyes gairebé no deixen veure l'aigua, l'estan ofegant
Tornar a dalt
FITXA TÈCNICA

Estany de Sils

ITINERARI

EN COTXE:
Arribem a Sils per la C-63, bé des de Santa Coloma de Farners (oest) o des de la N-II (est). Si venim per l'autopista l'AP-7 hem de sortir a Maçanet, agafar la N-II cap a Girona i la C-63 cap a Sils.

A PEU:
Deixem el cotxe a l'aparcament de l'estació del tren i, per sota, anem a l'edifici principal. Allà hi ha una exposició sobre l'Estany. La informadora ens avisa també que a la zona hi ha vespa asiàtica i que en veiem donem avís immediatament a l'ajuntament o a la policia municipal.
Tornem a l'aparcament i pel carrer de l'estany creuem les vies del tren per sobre. Girem a l'esquerra i seguim la pista cap a zones cultivades. A l'arribar a un pal indicador seguim a l'esquerra per travessar de nou les vies del tren. Just després trobem l'observatori vell sobre el bosc de Can Tarrés.
El camí segueix fins a trobar la Sèquia de Sils i aleshores girem de nou a l'esquerra. La Sèquia ens queda a la dreta i a l'esquerra tenim la llacuna temporal de Sils amb una plataforma de fusta com a observatori. Un pont per sobre de la riera (cap a la dreta) ens acosta a la llacuna permanent de Sils. L'anem rodejant, aturant-nos en els aguaits i arribarem de nou a l'aparcament del tren.

DADES GENERALS:
Temps total: 2:45'
Temps descans: 30'
Desnivell: Inapreciable
Desnivell acumulat: 5,5 kms

HORARIS I DESNIVELLS:

LLOC

HORARIS

TEMPS PARCIAL

TEMPS TOTAL

   
Aparcament Renfe
11:05
 
Observatori Vell
11:50
45'
45'
Llacuna temporal de Sils
12:35
45'
1:30'
Aparcament Renfe
13:50
1:15'
2:45'


TRACKS GPS

Tornar a dalt
Anar a l'inici