A la fitxa tècnica
Ermites Serra de Cardó
29 d'abril de 2018: vam quedar ben xops
A la sortida anterior
A la sortida següent

Segona excursió d'aquesta sortida. I era la nostra primera incursió a la serra de Cardó. Punt de sortida, el balneari abandonat de Cardó. Està situat en un lloc excepcional i on històricament hi havia hagut un monestir i moltes ermites, fins a 12. Avui en dia, gairebé totes estan en estat ruinós. Érem la Pilar, el Miquel, el Lluís i la Berta.

Arribats al balneari el cel el blau. Optimistes doncs malgrat que les previsions eren de pluja. La idea era fer una ruta per un conjunt d'ermites i acostar-nos fins a la Creu de Santos (941 mts) el cim més alt de la Serra de Cardó. Però quan duiem una tercera part del recorregut, la pluja va ser implacable i vam haver de tallar per on el Lluís va trobar camí. Vam arribar bastant xops, sobretot el Lluís i la Berta (els anoraks ja no són impermeables).

Duiem menjar per dinar però ens havíem d'anar a canviar, així que cap a la casa i allà vam dinar. A la tarda (ja sense pluja) vam visitar Miravet i el seu castell templari.

Berta Solanas


L'única opció, el túnel
Balnerari abandonat de Cardó


Ermita Santíssima Trinitat
Ermita de l'Àngel Custodi

Entrem a les zones on predomina el Teix

Teix
Font del Teix

Encara fa sol, durarà poc

Plou cada cop més, i retallem l'excursió sense arribar a la Creu de Santos

Paraigua o capelina, a escollir
Entre la roca i els arbres, ermita

Tornem pel barranc de Sant Roc
I l'endemà, sol i Ebre
Tornar a dalt
FITXA TÈCNICA

Balnerari i ermites de Cardó

ITINERARI

EN COTXE:
Arribeu a la Rasquera (Ribera d'Ebre) per la C-12, entrem a la població i seguim les indicacions de Balnerari o Serra de Cardó. Heu de fer 9,5 quilòmetres per la TV-3021. La carretera inclou, sobre el quilòmetre 8, un túnel tallat a la roca per canviar de vall. Aleshores, ja veureu el balneari abandonat de Cardó.

A PEU:
Desfem una mica la carretera i agafem un trencall a la dreta que ens portarà a les ermites de la Santíssima Trinitat i de l'àngel Custodi (totes dues en estat ruinós) i a la font del Teix (a sota es veu el refugi del Teix) . Abans però, passarem per una teixeda, la més important de Catalunya. Encara que la idea era arribar-nos fins a la Creu de Santos, la forta pluja ens fa tallar i saltar pel Portell del Bou per tornar al balneari pel barranc de Sant Roc.

DADES GENERALS:
Temps total: 3:15'
Temps descans: 20'
Desnivell: 350 mts
Distància: 6,2 kms

HORARIS I DESNIVELLS:

LLOC

HORARIS

TEMPS PARCIAL

TEMPS TOTAL

   
Balneari de Cardó
10:05
 
Ermita Àngel Custodi
10:27
22'
22'
Font del Teix
11:34
1:07'
1:29'
Descans
F. 11:50
16'
1:45'
Cotxe
13:20
1:30'
3:15'


TRACKS GPS

Tornar a dalt
Anar a l'inici