Orgues d'Ille sur Têt
18 d'abril de 2019: una maravellosa miniatura gegant
A la sortida anterior
A la sortida següent


Era aquesta l'única excursió que teníem previst fer aquesta Setmana Santa que vam començar a Perpinyà i que vam acabar a Nimes i Avinyó. Petita, curteta però amb el seu encant. Les Orgues d'Ille sur Têt es troben a uns 25 minuts en cotxe des de Perpinyà i són una formació rocosa a l'estil de les de la Capadòcia turca tot i que molt, molt més petites. L'aigua i el vent ha donat a la terra aquestes formes al llarg dels segles, com les xemeneies de fades o dones amb barret.

A més, des d'aquí -si no hi ha núvols- podeu admirar el majestuós Canigó.

L'entrada als Orgues d'Ille (també recorden els tubs d'un orgue) val 4,5 € (2019). No s'hi pot arribar fins als Orgues en vehicle, així que l'heu de deixar en l'aparcament (gratuït) de la recepció (estan constuïnt una de més gran al mateix punt). Allà us donaran un mapa i us explicaran com arribar a la zona. També hi ha serveis, àrea de pic-nic i espai per a les autocaravanes.

El camí -uns dos quilòmetres- va per una pista al costat d'un rierol. En una part del recorregut trobareu diferents escultures de ferro de diferents animals i altres enginys. L'últim tram és una mica més pendent però val molt la pena.
Les Orgues se'ns apareix com un amfiteatre de parets tallades en grans i altes columnes que el pas del temps va desgastant. L'espai és molt fràgil i, evidentment, està prohibit pujar-se a cap formació.

COM ARRIBAR-HI?
Des de Perpinyà o des de Prada de Conflent per la N-116. Sortida Ille s/Têt-Bélesta, i agafeu la D-916 cap a Ille. El camí als Orgues s'agafa a l'est de la població (D2, Route de Montalba). Passareu la carretera i el riu Têt i, a partir d'aquí ja està indicat.

Parc d'escultures de ferro al camí als Orgues d'Ille
Tornar a dalt
Anar a l'inici