A la fitxa tècnica
De Sitges a Vilanova
3 de març de 2019: un entretingut passeig entre el mar i les vies del tren
A la sortida anterior
A la sortida següent

Entretingut, encantador, agradable, fàcil passeig entre Sitges i Vilanova. Potser si descomptem que en alguns trams vas caminant al costat de la via del tren... però també té el seu què. I si el dia és tant maco com el que ens va fer a nosaltres, és una passada. Hi ha moments, però, que el camí hauria d'estar més protegit per evitar qualsevol accident.

Aquest camí surt del sud de Sitges i arriba al nord de Vilanova, de platja a platja. És planer però té pujades i baixades per a salvar els turons que el tren els passa per dins dels túnels.

A l'arriba a Vilanova trobareu el far de Sant Cristòfol i un museu dedicat als homes i dones del mar. Acosteu-vos encara que no vulgueu fer la visita. Trobareu l'espai Víctor Rojas amb un dels tres úniques embarcacions d'aquest tipus que es conserven a Catalunya. Tenen unes cordes exteriors per ajudar els nàufrags a agafar-se i pujar als vaixells.

Nosaltres vam deixar el cotxe a Sitges. Cap a Vilanova caminant i, de tornada, en tren.
També vam fer un passeig per les dues ciutats, seguint les recomanacions i la informació del web Xiruca.com. Un dia rodó.


Sitges. Riera de Ribes, inici del recorregut
Discoteca Atlàntida, ja tancada

Vilanova. Platja del Far, final del recorregut
Far Sant Cristòfol
Barca salvament
Tornar a dalt
FITXA TÈCNICA

Camí de Ronda: Sitges-Vilanova

ITINERARI

EN COTXE:
Per a aquesta excursió és també molt còmode arribar a Sitges o a Vilanova en tren; o fer-lo servir per a fer el recorregut només en un sentit i tornar a recollir el vehicle en tren.
Si aneu en cotxe podeu arribar a una d'aquestes localitats per la C-31 (carretera) o per la C-32 (autopista de peatge). Si veniu des de Barcelona heu de passar per les costes del Garraf o pels túnels de peatge.
També podeu venir per la N-340 (carretera) o per l'AP-7 (autopista de peatge) i saltar des de Vilafranca per la C-15.

A PEU:
Sortim de Sitges travessant pel final de la Riera de Ribes per passar davant de la conegudíssima, i ara tancada, discoteca L'Atlàntica. Tota la ruta va seguint el GR-92 i és paral·lel a la línia de la Renfe.
Passem per: Punta de les Coves, platja de Roses, Platja de l'home Mort, Punta de la Desenrocada, Cala dels Gegants, Cala dels Gegants, Punta Grossa, Cala Xica, Platja del Gaspar i Platja dels Colls i Platja del Far (de Sant Cristòfol) ja a Vilanova.

DADES GENERALS:
Temps total: 1:45' + dins pobles
Temps descans*: 15'
Desnivell: inapreciable
Distància: 10 kms + dins pobles

HORARIS I DESNIVELLS:

LLOC

 

HORARIS

TEMPS PARCIAL

TEMPS TOTAL

   
Sitges, riera de Ribes  
10:15
Atlàntida
10:25
10'
10'
Vilanova, platja del Far
12:00
1:35'
1:45'

* Aquí comptem tot el temps que estem aturats, no només el que surt explícitament a la fitxa.

TRACKS GPS

Tornar a dalt
Anar a l'inici