A la fitxa tècnica
Castanyer de 9 branques
17 de febrer de 2019: i una font, i un pont i unes masies, i Viladrau
A la sortida anterior
A la sortida següent

Si el Berguedà té el Pi de les 3 branques, el Montseny, i concretament Viladrau, té el Castanyer de les 9 branques. És un dels més grossos del Montseny, té una alçada de 23 metres i un tronc amb un perímetre de 6,5 metres.
L'any 1987 una forta ventada va esberlar la branca més grossa. De les 9 branques principals, dues ja no hi són i de les set branques que en queden, dues són mortes, cinc encara estan vives i donen any rera any una bona collita de castanyes, tot hi que malauradament pateix una de les malalties que afecten als castanyers.

Així que anem cap allà aquest diumenge de febrer, fresquet. El Lluís i la Berta i, ohh que bé, la Marta. Però el castanyer era massa poc i fem la volta passant per alguna de les fonts que envolten Viladrau. Ja se sap que el Montseny és zona d'aigua i de manantials i aquí ho tenen molt clar.

Fem la circular en poc menys de 3 hores i mitja. Després un bon dinar a Can Berri, una volteta per Viladrau i cap a casa.


Castanyer de les 9 branques de les que només 5 estan vives

A la Font de les 3 Roses, amb poema de Joan Salvat Papasseit

Torrent de Coll Pregon
N'estava ple d'aquesta petita flor i petita plana

L'imponent Mas Noguer

A dins de Viladrau

 

Tornar a dalt
FITXA TÈCNICA

Castanyer de les 9 branques i fonts

ITINERARI

EN COTXE:
Viladrau es troba al vessant nord del Montseny. Des de l'àrea de Barcelona agafarem la C-17 fins a la cruïlla de les 4 Carreteres (s'ha d'agafar el lateral bastant abans) i d'aquí per la BV-5303 passant per Sant Miquel de Balenyà, Seva enllaçarem amb la GI-520 fins a Viladrau.
Si es ve de l'àrea de Girona, millor anar per l'Eix Transversal fins a la sortida 202 on agafaríeu la GI-543 fins a Viladrau.

Deixem el cotxe a la confluència dels carrers Camí de la Vila i Passeig de Ramon Bofill tot i que no hi ha massa espai per aparcar.

A PEU:
Afafem una pista que surt d'allà mateix i on estan indicades les primeres fonts que passarem. Anem més o menys paral·lels a la la riera del Sot del Noguer i hem de seguir les indicacions de Font del Noi Gran i Font del Ferro. Seguim fins al Castanyer de les 9 Branques passant per la casa La Vila. A partir d'aquí la pista ens porta a fins al desviament a la font de les 3 Roses. Just abans haurem passar per sobre del Torrent de Coll Pregon.
Tornem a la pista principal i ens trobem amb la font de l'Aremany. Encara haurem de passar pel Mas Noguer, un gran, grandíssim casalot abans de tornar a Viladrau.

DADES GENERALS:
Temps total: 3:25
Temps descans*: 25'
Desnivell: 250 mts
Distància: 7,2 kms

HORARIS I DESNIVELLS:

LLOC

 

HORARIS

TEMPS PARCIAL

TEMPS TOTAL

   
Viladrau  
10:05
Font del Noi Gran
10:55
50'
50'
Castanyer de les 9 branques
11:30
35'
1:25'
Esmorzar
Fins 11:40
10'
1:35'
Font de les 3 roses
12:10
30'
2:05'
Font de l'Arimany
12:45
35'
2:40'
Mas Noguer
13:10
25'
3:05'
Viladrau
13:30
20'
3:25'

* Aquí comptem tot el temps que estem aturats, no només el que surt explícitament a la fitxa.

TRACKS GPS
MAPA DE LA ZONA

Tornar a dalt
Anar a l'inici