A la fitxa tècnica
La Roca Foradada
13 de juliol de 2019: vistes impressionants del Delta de l'Ebre
A la sortida anterior
A la sortida següent


Passàvem el cap de setmana a Sant Jaume d'Enveja amb l'Ignasi i la Montse, però també volíem fer una mica de muntanya. La Foradada, el cim més emblemàtic de la Serra del Montsià, ens va semblar prou xula -el meu germà m'ho havia dit- per a fer aquesta matinal ja que després anàvem a fer un arrós al restaurant del càmping Eucaliptus.

Quedem d'hora, a les 7. I cap al Delta. Teníem clar el punt on s'havia de deixar el cotxe però ens vam equivocar en la pista que havíem d'agafar al deixar la N-340 i vam anar per la part sud del Barranc de Solito en comptes d'anar per la nord. Resultat: que el camí no arribava al Cocó de Jordi sinó a una casa abandonada i uns camps d'oliveres. Amb l'agreujant que vam passar per una tanca que estava oberta i que no teníem clar què passaria si la tancaven abans de sortir. Aquest era el primer, l'altre que el camí va ser 20-25 minuts més llarg.

La Foradada té un encant especial, sobre tot si no has vist fotos i no saps exactament com és aquesta mena de pont de pedra. El cim de la Foradada és una cresta de pedra calcària d'uns 20 metres d'alçada amb un gran forat de 3 metres d'alt per 25 d'ample i una cova a la part dreta. Pel forat pots observar a 700 metres sota tot el Delta de l'Ebre i els seus pobles. El cim no té pas cap estri ni marca ni creu. Les vistes a la cara nord donen al Mont Caro, i al nord Tortosa i Amposta.
  Oliveres a prop d'on vam deixar el cotxe

Forn de calç
Font del Burgar

Mas de Matarredona

Provisionant plantes aromàtiques

La Foradada: pel davant i pel darreraMole de la Foradada

Vistes del Delta des de la Foradada
Tornar a dalt
FITXA TÈCNICA

Roca Foradada, 683 mts

ITINERARI

EN COTXE:
Tant el track adjunt com la majoria de les ressenyes tenen la sortida al Cocó de Jordi. Nosaltres per un error vam aparcar en un altre lloc i vam haver de caminar uns 20 minuts més fins a enllaçar amb la pujada.
Al Cocó d'en Jordi s'hi arriba des de Sant Carles de la Ràpita pel camí de Matarredona (una casa que trobarem en el recorregut). Són uns 3 kms. I aquest camí s'agafa des de la N-340 cap a la dreta venint des de Tarragona en el moment en què a l'esquerra hi ha l'entrada al polígon industrial i a Sant Carles de la Ràpita Oest, després del punt quilòmetric 1.073. Si arribeu a una benzinera de la GALP és que us heu passat el trencall.
NOTA: al Google Maps la carretera de Matarredona no arriba al Cocó de Jordi però sobre el terreny si.

A PEU:
Deixem el cotxe i seguim una mica la pista. Trobarem dos camins, pel de la dreta cap a la Font del Burgar per l'anada; per l'altre tornarem. Un pal indicador ens mostra els dos camins. A la Foradada hi ha 3,5 kms.
Forn de Calç i Font del Burgar. Ara el camí puja fins al mas de Matarredona. Estem en un altiplà i cap l'est ja es veu -amb una bandera- el que intuim és la Foradada. La vista ens enganya, però el camí ens porta fins un coll i després a l'esquerra hi arribem.
Estem una estona sota la Roca Foradada i després, entre les roques, pugem a sobre.
Iniciarem la tornada pel la banda oposada a la que hem arribat. El camí no té pèrdua però hem de vigilar no tornar a la Font del Burguer, sinó una altra baixada directe que ens portarà al punt de sortida.

DADES GENERALS:
Temps total: 3:55 hores
Temps descans i fotos: 55'
Desnivell: 458 mts
Distància: 7 kms

HORARIS I DESNIVELLS:

LLOC

ALÇADES

HORARIS

TEMPS PARCIAL

TEMPS TOTAL

DESNIVELL PARCIAL

DESNIVELL TOTAL

Aparcament
225 mts
9:35
Enllaç PK Cocó de Jordi
9:55
20'
20'
Font del Burgar
400 mts
10:25
30'
50'
175 mts
175 mts
Mas de Matarredona
529 mts
10:50
25'
1:15'
129 mts
304 mts
Fotos
F. 11:05
15'
1:30'
Foradada
683 mts
11:35
30'
2:00'
154 mts
458 mts
Descans i fotos
F. 12:05
30'
2:30'
Enllaç PK Coco de Jordi
13:10
1:05'
3:35'
Cotxe
225 mts
13:30
20'
3:55
-458 mts
------


TRACKS GPS