A les flors d'aquesta sortida
A la fitxa tècnica
Callejones de pedra
25 d'agost de 2021: Una altra Ciutat Encantada
A la sortida anterior
A la sortida següent


14 quilòmetres separen, a la Serrania de Cuenca, Villalba de la Sierra i Las Majadas, passant dels 1.000 als 1.400 metres per una autèntica carretera de muntanya en la que vam arribar a veure dues daines.
I a uns centenars de metres del poble trobem Los Callejones, un conjunt de roques cretàcies erosionades formen arcs, ponts o monòlits, de manera similar a com ho fan a la Ciutat Encantada. Avantatges, molt més solitari, i que es poden visitar des de baix i, en alguns punts, des de dalt. És des de sobre que es veuen los "callejones" que ha format l'aigua i el vent sobre la roca.

Hi ha marcat un itinerari amb 89 punts que es segueixen molt fàcilment. Són uns 3,6 quilòmetres amb un desnivell quasi inapreciable. Es triga més mirant les formes i fent fotos que no pas en el recorregut. Totalment recomanable.

Des del 2007, Los Callejones formen part del Parc Natural de la Serrania de Cuenca.


Tornar a dalt

Tornar a dalt

Tornar a dalt

Tornar a dalt
Tornar a dalt
FITXA TÈCNICA

Los Callejones de las Majadas, Cuenca

ITINERARI

AL PUNT DE SORTIDA :
Ens situem a Villalba de la Sierra, a 20 kms de Cuenca per la CM-2105. Venint de la capital, just passat el poble, girem a l'esquerra per la CUV-9113 i en poc més de 14 kms (tot curves) arribem a Las Majadas. A l'entrada del poble surt una carretera forestal i a poc més de 2,5 kms un camí a l'esquerra ens porta a l'aparcament de Los Callejones.

ITINERARI A PEU:
Des de l'aparcament busquem el panell indicatiu i seguim les indicacions dels pals numerat. Hi ha també l'opció d'anar-hi fins al Mirador del Tio Cogote (trobareu algun track) però nosaltres no ho vam fer.

DADES GENERALS:
Temps total: 2:45 hores
Temps fotos i descans: 1:15 hores
Desnivell acumulat: 50 mts
Distància: 3,6 kms
Tornar a dalt
Anar a l'inici