A la fitxa tècnica
A Can Valldaura
20 de març de 2021: pau i tranquil·litat a un pas de la carretera de les Aigües
A la sortida anterior
A la sortida següent


Una setmana més sense poder sortir del Barcelonès (restriccions per la Covid) i una setmana més que anem a Collserola. Aquest cop amb unes amigues. Som la Pilar, la Rosa Cuadros, la Marisa i la Berta. De nou, ha proposat la Pilar la ruta. Segueix una part de la que vaig fer la setmana passada amb el Lluís, però va a la mateix masia de Can Valldaura, ara convertida en un espai dedica a l'arquitectura sostenible. Bàsicament està relacionada amb la fusta i trobem dues construccions molt originals que podeu veure a les fotos.

Allà mateix, en unes sòlides (tot i que una mica mòbils) taules i seients formats per troncs, esmorzem. Realment no sembla que el lloc pugui està tant a prop de Barcelona i de la mateixa carretera de les Aigües, que, com sempre, estava pleníssima de gent. Va agradar moltíssim el lloc.

Havíem de fer una segona aturada en la ruta en un espai també molt especial però es va fer tard i vam decidir tirar avall. Al final, tothom va arribar a l'hora allà on havia d'anar-hi. Aquest lloc va quedar pendent per a una propera sortida.

La descripció de la ruta està feta des del Velòdrom d'Horta (banda Besòs), però la Pilar i jo vam anar i vam tornant caminant ja des de casa.

Berta Solanas


Sortida corriol buscant espàrrecs
Font de la Marquesa

Can Valldaura, masia-estudi arquitectura sostenible
La primera construcció original que trobem

i nosaltres

Per a què servia?

Construcció, aquesta de teules

Segona casa original... i nosaltres

Interior de la casa, com un boungalov
Esmorzant

Bolets de soca
Camí de la carretera de les Aigües a la font de la Marquesa
Tornar a dalt
FITXA TÈCNICA

A la masia de Can Valldaura

ITINERARI

AL PUNT DE SORTIDA :
Carrer Germans Desvalls, banda Besòs del velòdrom d'Horta. Es pot arribar en transport públic, a peu o en cotxe (hi ha diversos aparcaments a la zona, buits o plens en funció de l'hora d'arribada.

ITINERARI A PEU:
Tirem amunt pel carrer Germans Desvalls deixant a la nostra dreta el Centre de Justícia Juvenil Can Llupià i a la nostra esquerra el Laberint d'Horta. Passat el laberint surt un caminet a l'esquerra que en forta pujada ens portaria al Castell Fortí, però avui, a la primera bifurcació anem cap a la dreta per tornar a agafar el camí de la Font de la Marquesa.

Un cop allà, una mica de descans i tirem amunt (cap a l'esquerra) fins a la carretera de les Aigües. Sortim just on una passera creua la carretera de Barcelona a Cerdanyola i d'on surt la pista que baixa a Can Valldaura. L'agafem i a la primera bifurcacio, cap a l'esquerra (la setmana passada vam anar cap a la dreta tot rodejant la finca) fins arribar a la casa.

Desfem el camí fins a la carretera de les Aigües (en alguns llocs li diuen Passeig de les Aigües) i aleshores girem cap a l'esquerra i, de seguida, a la dreta fins al Mirador de Cerdanyola (tot i que no es veu aquesta ciutat). Seguim sender avall que ens portarà de nou a la carretera de les Aigües al punt on hi ha unes cases. Sortim a la carretera i baixem directes a la Font de la Marquesa (pel mateix camí de la setmana passada).

S'hi arriba a la font i girem a l'esquerra i avui, a l'arribar al pont sobre el Torrent de Fontanils no el travessem sinó que seguim pel camí recte amb el torrent a la nostra dreta. Sortirem al barri de la Font del Gos pel Torrent de Cal Notari. Per un camí a la dreta arribarem a l'aparcament de davant del Velòdrom d'Horta.

DADES GENERALS:
Temps total: 2:55
Temps descans*: 45'
Desnivell acumulat: 228 mts
Distància: 4,5 kms

HORARIS I DESNIVELLS:

LLOC

ALÇADES

HORARIS

TEMPS PARCIAL

TEMPS TOTAL

DESNIVELLS PARCIAL

Velòdrom d'Horta
131 mts
9:35
Font Marquesa
268 mts
10:05
30'
30'
137 mts
Carr. Aigües i Cerdanyola**
345 mts
     
77 mts
Can Valldaura
300 mts
10:45
40'
1:10'
-45 mts
Fotos i esmorzar
Fins 11:15
30'
1:40'
Carr. Aigües i Cerdanyola**
314 mts
   
14 mts
Velòdrom d'Horta
131 mts
12:30
1:15'
2:55'
-183 mts

* Aquí comptem tot el temps que estem aturats, no només el que surt explícitament a la fitxa.
** Aquests dos punts de la carretera de les Aigües són diferents, però això la diferència d'alçada.

Tornar a dalt
Anar a l'inici