A la fitxa tècnica
Pel cementiri de Collserola
20 de febrer de 2021: no ens va agradar gaire, i no va ser pel cementiri
A la sortida anterior
A la sortida següent


En aquesta sortida vam afegir a l'Edu al grup format per la Silvia, el Lluís i la Berta. El punt de partida era el mateix que el de la setmana anterior i el recorregut fins a la font de Can Lloses el mateix. Després ja vam innovar en una ruta que passa per terrenys menys boscosos, menys macos i en els que la ma de l'home ha deixat petjada en el sentit dolent del terme. No ho dic pel cementiri, sinó per la porqueria que vam trobar enmig de la natura. Un exemple són les restes d'un antic assentament de barraques on queden moltes restes i molts trossos d'uralita.

Al cementiri de Collserola, entrem per la zona d'oficines i l'oratori i fem una volteta pel Bosc de les Cendres, on es poden dipositar directament a terra i enmig de la natura. Al cementiri hi tornarem cap al final del recorregut, després de passar pel Mirador de l'Estrella (amb vistes a la C-58 i a Montcada ), per l'aqueducte del Torrent del Cargol i entrant per la zona del cementiri islàmic que estan ampliant.

Com a compensació per la ruta, anem a fer un vermutet a la Esquinica, que val a dir que només podien obrir -restriccions Covid- a partir de la 1, i a les 12:30 ja servien.

Berta Solanas


Camí de l'aparcament al trencall
Restes de barraques sota Sales de Vetlla

Mirador de l'Estel


Bosc pujant al Turó de Cuiàs Mort
Escultura talla pas a les bicis


                                Restes de festes enmig del bosc


                        Aqüeducte del Torrent del Cargol

Ara per sota
Recinte Islàmic del Cementiri


Cementiri de Collserola
Tornar a dalt
FITXA TÈCNICA

Collserola pel Cementiri

ITINERARI

AL PUNT DE SORTIDA :
Des de Barcelona pugem per la carretera BV-1415 de Barcelona a Cerdanyola i, de seguida, trobem el trencall cap al Cementiri de Collserola. Passem el Coll de la Ventosa (que creua la carretera de les Aigües) i uns centenars de metres més enllà, trobem a la dreta un aparcament de sorra. Aquí deixem el vehicle tot anant molt en compte a l'entrada pq l'accés està en mal estat amb molts sots.

ITINERARI A PEU:
Seguim recte en el sentit què veníem fins a trobar -uns 200 mts- dos camins amples a l'esquerra. Agafem el de la dreta (tornarem per l'altre).
A la primera gran curva girem a la dreta cap a Can Lloses i després descartem el camí que ens portaria al cementiri. Trobem Can Lloses a l'esquerra i després d'una forta baixada arribem a la Font de Can Lloses.

Fins aquí l'itinerari comú amb el de la setmana passada. El track ens fa anar cap a Sant Iscle de les Feixes però abans d'arribar-hi ja girem cap a la dreta i seguim l'A05 i el GR92 que ens porta a la carretera i uns metres més enllà a les oficines del cementiri. Entrem per la dreta i de seguida trobem el Bosc de les Centres que visitem. Sortim a una carretera interior i passem per la dreta de les sales de vetlla del cementiri.

Abans de connectar de nou amb la carretera del cementiri girem a la dreta i en forta baixada anem a parar gairebé a tocar de la C-59 (és en aquest bosc on hi ha les restes d'unes antigues barraques i on està projectat fer el nou Centre d'animals de Companyia de Barcelona -la gossera, vaja-). Girem a la dreta, travessem el Torrent del Cargol i seguim la pista fins al Mirador de l'Estel -pujada amb escales-.

A partir del Mirador prenem el camí de la dreta (el de l'esquerra ens portaria al barri de Can Cuiàs, Montcada). La pujada és forta fins al Turó de Can Cuiàs Mort. Després baixa en un camí una mica perdedor fins a l'aqüeducte del Torrent del Cargol. Passat l'aqueducte trobem la manera de baixar al Torrent que seguim aigües amunt. Aquest camí ens portarà a la zona islàmica del cementiri. Seguim amunt (seria en direcció sud) per on aniria el torrent fins al sector 11.

Girem a l'esquerra per una carretera interior del cementiri i al cap de poc agafem un corriol a la dreta, després un altre també a la dreta força amagat i creuant diverses vegades l pista arribem a la carretera de les Aigües -seguir track-. Fem de nou cap a la dreta fins al coll de la Ventosa i caminem els 200 mtes que queden fins a on tenim aparcat el vehicle.


DADES GENERALS:
Temps total: 2:45 hores
Temps descans*: 35'
Desnivell acumulat: 320 mts
Distància: 9,64 kms

HORARIS I DESNIVELLS:

LLOC

ALÇADES

HORARIS

TEMPS PARCIAL

TEMPS TOTAL

DESNIVELLS PARCIAL

Aparcament coll Ventosa
8:50
Mirador de l'Estrella
10:05
1:15'
1:15'
Esmorzar
F:10:20
15'
1:30'
Aqueducte Torrent Cargol
10:45
25'
1:55'
Cementiri Collserola
11:00
15'
2:10'
Aparcament coll Ventosa
11:35
35'
2:45'

* Aquí comptem tot el temps que estem aturats, no només el que surt explícitament a la fitxa.

TRACKS GPS
MAPA DE LA ZONA

 

Tornar a dalt
Anar a l'inici