Amb flors

A la fitxa tècnica
Llacs de Covadonga
31 d'agost de 2023: l'únic dia de sol de veritat
A la sortida anterior
A la sortida següent


Vam reservar per pujar a aquests llacs –llacs de Covadonga- l'únic dia de tots en que totes les previsions deien que no plouria, que faria sol. I van encertar plenament, ni una gota d'aigua, tot i que a partir de les 12 van començar a arribar núvols que ens van tapar algunes de les muntanyes de més al fons.

El punt negatiu va ser la gran quantitat de gent que hi havia, tots debien pensar el mateix. I és veritat, que malgrat tota la gent, és molt bonic. Val la pena. Un altre any, amb més temps i més en forma, podem anar a dormir a alguns dels refugis de la zona. Segur que no trobem aglomeracions.

Cap problema en agafar els busos que, obligatòriament, et pugen fins als llacs per una carretera molt estreta, en realitat, una curva contínua.

Aquí vam fer, de les dues voltes que et proposen des del parc, la més llarga, uns 6 kms, que de fet, era la que ja pensàvem fer, de la que portàvem el track.

Acabada la caminadeta, vam dinar al Merendero de los Lagos, allà mateix als llacs. A la tarda, vam parar a Covadonga (pots pujar i baixar dels busos tantes vegades com vulguis durant el mateix dia) a veure la cascada, la Santa Cova i la Basílica.

Berta Solanas


Vaques i bens al llac Enol des de bus

Llac Enol
Des del mirador del Príncep d'Astúries
Tornar a dalt

Mina de Buferrera -tancada per rehabilitació-
Tornar a dalt
La mina és a dins d'aquestes formacions rocoses

Llac Ercina des del mirador Entrelagos
Tornar a dalt
Llac Enol des del mirador d'Entrelagos

Llac Ercina i Picos d'Europa
Cabana quesera sota el pic Bricial

FITXA TÈCNICA

Llacs Enol i Ercina, Covadonga

ITINERARI

AL PUNT DE SORTIDA :
S'ha d'arribar a Cangas de Onís. Els busos del parc (ALSA) surten des de l'estació d'autobus de Cangas. Allà també hi ha aparcament: un gratuït i un altre de pagament.

Per arribar a Cangas. Des de l'autovia de la costa –A8- sortiu a Ribadesella i agafeu la N-634 cap al sud.

ITINERARI A PEU:
Des de l'aparcament dels busos del parc al costat del Llac Enol, seguiu el camí empedrat cap al Centre d'interpretació, el mirador i la mina de Buferrera (pujada curta però forta). Seguiu el camí cap al llac Ercina amb boniques vistes de les muntanyes. A la dreta es puja cap al mirador d'Entrelagos (per veure els dos des de dalt). Baixeu de nou a l'Ercina i el voregeu deixant-lo a la vostra dreta. Només heu d'anar seguint el camí que dona tota la volta a pic Bricial i que va a sortir al llac Enol. Un cop al costat del llac seguiu la pista i veure-ho un caminet a la dreta que el voreja molt a prop (us estalvieu la pujada per la pista i la tornada per la carretera) i que acaba a l'aparcament.


DADES GENERALS:
Temps total: 3:10 hores
Temps descans*: 40'
Desnivell acumulat: 200 mts
Distància: 6 kms

HORARIS I DESNIVELLS:

LLOC

HORARIS

TEMPS PARCIAL

TEMPS TOTAL

Aparcament autobusos  
10:05
Mirador  
10:45
40'
40'
Mina  
Fins 11:15
30'
1:10'
Mirador Entrelagos  
11:25
10'
1:20'
Llac Ercina  
11:35
10'
1:30'
Pica-pica
 
Fins 11:55
20'
1:50'
Llac Enol  
13:15
1:20'
3:10'

* Aquí comptem tot el temps que estem aturats, no només el que surt explícitament a la fitxa.

TRACKS GPS
MAPA DE LA ZONA

Tornar a dalt
Anar a l'inici