Amb flors

A la fitxa tècnica
Ferrada Cuerda La Graja
24 d'agost de 2023: enmig del paratge de Castroviejo, Sòria
A la sortida anterior
A la sortida següent


Vam tenir notícies d'aquesta ferrada per Manolo, el cosí de Sòria. I tot i que no diuem el nostre material, al veure que li feia gràcia fer-la, ens vam animar. Ell no n'havia fet cap. Li vam comentar a uns amics del poble (Aniñón de la Cañada) i també es van apuntar. Bé, ell, l'Andrés, que n'havia fet alguna de bastant fàcil. Cuerda la Graja és una ferrada privada que gestiona l'empresa Aventura Urbión. La pots fer per lliure omplint un document d'exempció de reponsabilitat i pagant un canon de 7 € per persona en concepte d'assegurança. Si vas sense guia i sense aquestes condicions t'arrisques a una multa de 400 €. Però nosaltres vam decidir anar amb un guia ja que no la coneixíem (38€ per persona). Així érem l'Andrés, en Manolo, el Lluís i jo. La Clarisa i la M. Carmen es van quedar als Miradors de Castroviejo.

Aquesta ferrada es troba en un paratge espectacular, Castroviejo, al municipi de Duruelo de la Sierra (Sòria). Està format per grans blocs de pedra modelats per l'aigua i el vent, a l'estil de las Calderas, l'excursió que havíem fet el dia d'abans. A l'aproximació a l'inici de la ferrada passes per Cova Serena i hi ha una curta però dreta pujada.

Una altra característica és que no treus i poses els mosquetons de l'arnès al passar d'un tram a l'altra de la línia de vida, sinó que estan fets de manera que ho passes pel mateix anclatge. Així s'asseguren que ningú queda sense assegurar però hi ha moments que costa de passar. És el que passa en un punt del recorregut, una pujada vertical, un pel extraplomada (diuen que K4) amb un canvi al mig. Aquest pas només el van fer l'Andrés i el Lluís. Hi ha un altre pas que, segons com, pot tenir una certa dificultat. És un franqueig amb timba (K3 diuen), però es passa bé.

La resta són, sobre tot, franquejos fàcils i molts ponts. I tot entre mig de grans blocs de pedra. Molt xula.
Si vas amb guia, la ferrada acaba amb una tirolina (no massa ràpida) que et porta a la pista de tornada.

Berta Solanas


I aquí us deixo algunes imatges

Tornar a dalt

Tornar a dalt

Tornar a dalt
Anar a l'inici