Amb flors

A la fitxa tècnica
Agualares de Valpalmas
5 de gener de 2024: molt fred entre l'argila i les xemeneies de fades
A la sortida anterior
A la sortida següent


Últim dia de la nostra estada a Riglos amb el cap ja pensant en la tornada. Avui fa més o menys sol però fa molt vent i fred. No volem marxar sense visitar (no es pot dir que és una excursió) els Agualares de Valpalmas, unes formacions rocoses d'argila provocades per l'erosió de l'aigua i el vent i que recorden –amb les degudes distàncies- a les que podem trobar a la Capadocia o a prop de Perpinyà (Orgues d'Ille). Es tracta d'un procés conegut com a “piping” o formació de tubs i també conegut com a Xemeneies de fades. Es troben a poca distància de la població de Valpalmas, ja a la comarca de les Cinco Villas (Saragossa).

És un recorregut doble, es pot anar per dins de les formación i també per fora amb una visió més panoràmica. En total, no camines més d'un quilòmetre però ens maravella. I l'accés és lliure.


FITXA TÈCNICA

Agualales de Valpalmas, Saragossa

ITINERARI

AL PUNT DE SORTIDA :
Ens situem a l'autovia mudèjar entre Saragossa i Osca. La deixem a l'alçada de la sortida 332 (San Jorge) i anem cap a Gurrea de Gállego (A-1209) i passada la població cap a la dreta cap a Piedratajada. Aquí seguim cap al Valpalmas per la CV-613 o ZP-1150) i abans d'arribar al poble s'ha d'estar atents a un trencall a la dreta del que surt una pista amb una petita indicació. En 1,5 kms més o menys arribem als Aguarales.

ITINERARI A PEU:
Deixem el cotxe en un eixample i cruïlla de pistes i ja veiem un cartell anunciador i les indicacions cap als 2 camins que podem seguir, l'inferior (per dins de les formacions) i l'exterior o superior. Els dos camins no connecten.


Tornar a dalt
Anar a l'inici