Massa gent a la placeta del refugi, ens agrada més l'estany Negre per fer la foto.

Refugi Ventosa i Calvell
6 d'agost del 2003

És el primer refugi de la nostra ruta. Arribem molt d'hora i encara no podem entrar. A fora, hi ha molta marxa. Gent com nosaltres que està fent una ruta, gent que només ha pujat des de l'estany de Cavallers o gent que ja marxa.

Tornem al refugi després de dinar al llac de Colieto. A l'entrada hem de deixar les motxilles i les botes. Massa poc espai per a tanta gent. Aprenem a agafar només el que ens fa falta per pujar-ho a l'habitació. Les nenes organitzen cadascuna les seves coses i pugem a desar els sacs i la resta de les coses. Veiem que, potser pel fet de portar nens, no tenim un matalàs per persona, però hi cabem de sobres. I, segur, que dormim millor que els que han de fer-ho al menjador.

Mentre esperem el sopar, entra un grup de nois i noies refugiant-se de la pluja que està caient. Són d'Alcoi i es sotmeten a un interrogatòri per saber què fan, on van i si s'ho estan passant bé. Al final els fem unes fotos. No les tenim perque són de la targeta espatllada. Acabat el sopar, força bo, notem un cert rebombori a fora. Alguns han vist isards i també sortim a veure'ls. L'Adela ens va indicant per on es mouen, i tots, sí, tots, els arribem a veure.  El Ventosa i Calvell és un refugi del Centre Excursionista de Catalunya i està situat a 2.220 metres i és al costat de l'estany Negre.