SÃO MIGUEL: Llacs dels volcans
Veure el mapa de l'illa
Tornar a les Açores i Lisboa



Volcans i lagoas de Sete Cidades

Lagoa de Santiago i Lagoa Blava des del mirador de Grota do Inferno.. Formen part dels volcans de Sete Cidades, a l'oest de l'illa.

A la dreta, barranc de baixada al llac blau tot cobert de vegetacio.

 

 

Lagoas de Sete Cidades   Lagoa Empadada (1)   Lagoa Empadada (2) i Rasa
   
La verda i la blava des del Mirador de Vista do Rei   Reflexos matinals, no ha plogut però tot és moll. Les Empadades només es poden visitar de 10 a 19 hores.

Lagoa do Fogo   Lagoa do Furnas   Lagoa do Furnas
   
Quatre miradors permeten veure aquest inaccessible llac. El camí que la voreja surt del 2º mirador. Són 8 quilòmetres.  

Vista des del mirador de Pico do Ferro. Al fons a la dreta es poden veure les fumaroles típiques de Furnas. A sota mateix, hi ha els forats (furnas) on es cou el "cocido" de Furnas.

  Malgrat que en un extrem d'aquest llac hi ha nombroses fumaroles, el llac és d'aigua freda. La Marta, la Rut i en Lluís la van provar. Ll'estona de jugar amb la sorra va venir després.

SÃO MIQUEL: on banyar-se?

           Piscina natural d'Aqua Quente
 
    Ho diuen les guies però no és fàcil de trobar si no ho saps, almenys a nosaltres ens va costar. Per arribar cal anar fins a la localitat de Ferraria (des de Ginetes, a la carretera de Ponta Delgada a Mosteiros, o per una pista des del mirador de Punta do Escalvado). En tot cas cal arribar al carrer Ilha Sabrina, a l'oest de la població, i agafar una carretera molt empinada que ens portarà a un balnerari fa anys abandonat. Aparquem i a banyar-se. Però amb cura. Si la marea està baixa, com a la foto de l'esquerra, l'aigua crema tant que només es pot aguantar la temperatura a la zona més propera al mar. L'aigua calenta surt de la terra i és la que alimentava el balnerari ara en ruines.

Caldeira Velha   Llac de Terra Nostra   Piscines de Caloura
   

Aquesta bassa d'aigua templada i ferruginosa està enmig d'un ambient de molta vegetació (tipus laurisilva). Uns metros abans hi ha, en una altra caldeira, aigua en ebullició. S'arriba des de Ribeira Grande (indicat). En una curva molt pronunciada a l'esquerra s'ha d'aparcar (pocs llocs). Hi ha un camí d'uns 300 metres que val la pena fer.

 

Llac del parc Terra Nostra a Furnas. Són aigües calentes i ferruginoses. Cal vigilar, els banyadors i la roba que toqui l'aigua queda tacada. Si s'esvandeix de seguida se'n va. Cal pagar entrada per visitar el parc i banyar-se. A Furnas també et pots banyar en aigua calenta, i de franc, a la poça da Beija, al costat del restaurant Cantinho da Poça. . És realment petita.

 

Es pot dir que és una imatge típica de São Miquel. Un litoral rocós amb molts entrants de mar però on és difícil banyar-se. Només allà on les roques i el ciment ho permeten no hi ha perill. I la piscina, la de color blau, la que l'home hi ha instal.lat.

 

Ilhéu da Vila

Mosteiros
Mosteiros està a l'extrem occidental de São Miquel. Hi ha una zona bastant gran amb moltes piscines naturals com las de la foto. Amb ciment i escales, l'àrea esta adaptada per poder accedir a l'aigua. També solen haver dutxes i lavabos.

 

És l'efecte de l'aigua a l'ilheu do Vila, davant de la costa de Vilafranca do Campo quan està pujant la marea i encara no ha tapat completament la sorra que separava els dos llacs que es formen al cràter.

Furnas, on surt el foc de la Terra

El poble de Furnas, dels poquíssims que no estan a la costa de Sao Miquel està construit quasi directament sobre el foc, sobre l'aigua bullint, sobre les fumaroles que surten per arreu. Aquestes aigues abastien un balnerari ara tancat, però continuen sent la gran atracción del poble. Aquí algun petit exemple. El que no hem pogut posar és la olor a ous podrits, a sofre, que fa. Però si cliqueu aquí, tindreu un petit tast de la remor que fa l'aigua.
 
         

 

 

 

 

 

 


No només per mirar i olorar serveixen les fumaroles de Furnas. En elles es cuina i és tota un tradició el "Cocido de Furnas", una carn d'olla molt similar a la catalana. Allà però, no fan caldo ni pilota i la couen sota terra. És en aquests forats que ens veuen al centre i a la dreta. Ho fan els restaurants i els particulars que volen, Només s'ha d'agafar número. També couen (foto de l'esquerra) blat de moro que després venen, al costat de la paradeta de fruites i de la del "bolo lêvedo", la pasta típica del poble, a la vora de l'aparcament.