2003-04

A la fitxa tècnica
A la mina Resurección
31 d'octubre de 2022: pujada dreta, visita lliure
A la sortida anterior
A la sortida següent


Està al poble de Linares de Mora (molt interessant de visitar) i s'hi accedeix des de l'Àrea Recreativa de Pino del Escobón. a uns 1.437 mts d'altitut. És a la comarca turolense de Gúdar-Javalambre. Aquest arbre és una de les joies del poble, més de 21 metres d'amplada i 28 d'alçada. Es un pi laricio de més de 400 anys d'antiguetat, el més altr que s'ha inventariat a l'Aragó.

La pujada és curta però dura, ben assegurada amb una tanca de fusta. A dalt, es pot entrar a l'antiga mina tot i que està sense condicionar. S'entra per una gran boca de la que es bifurquen diverses galeries a diferents nivells. A la pujada, a l'esquerra, es pot veure (entre la vegetació) restes d'un antic forn i de la casa de la mina.

La mina es va començar a explorar a mitjans del segle XIX, primer amb el plom i després es va dedicar al zinc, ja que es va descobrir molta presència de smithsonita (carbonat de zinc molt semblant a la calcita). I es va abandonar als anys 60 de segle XX.


 

Pino del Escobón
Pujada a la mina
Tornar a dalt
Mina Resurección
Tornar a dalt

FITXA TÈCNICA

Mina Resurección, 1.437 mts

ITINERARI

AL PUNT DE SORTIDA :
Àrea Recreativa de Pino del Escobón (Linares de Mora). Sortim de Linares de Mora cap a Valdelinares per la TE-V-3 i a uns 4 kms, surt una carretera a l'esquerra (curva molt pronunciada). La seguim fins a l'aparcament de l'àrea recreativa.

ITINERARI A PEU:
Des de l'aparcament, creuem el riu Linares i després de passar per davant d'una construcció comencem la pujada, dreta i sostinguda fins arribar a la gran obertura de la mina.

DADES GENERALS:
Temps total: 1 hora
Temps descans*: 20'
Desnivell acumulat: 70 mts

HORARIS I DESNIVELLS:

LLOC

HORARIS

TEMPS PARCIAL

TEMPS TOTAL

Aparcament Pino del Escobón  
10:08
Mina  
10:25
17'
17'
Visita mina
 
Fins 10:45
20'
37'
Aparcament Pino del Escobón  
11:08
23'
1:00'

* Aquí comptem tot el temps que estem aturats, no només el que surt explícitament a la fitxa.

 

Tornar a dalt
Anar a l'inici