A la fitxa tècnica
Ferrada Peñas Juntas
11 d'octubre de 2020: dos passos un pel complicats, la resta molt fàcils
A la sortida anterior
A la sortida següent


Directes de Barcelona a la ferrada. Feia més de dos anys que no ens pujàvem a cap, des que a la de la Cala del Molí (Sant Feliu de Guixols) vaig tenir una petita caiguda que va agreujar els meus problemes de genoll. Però ganes hi havia. I aquesta tenia categoria de K1-K2 (segons on ho miressis) i ens, m'hi vaig atrevir.
Val a dir que la Ferrada completa té dues parts: la dels 3 ponts tibetans i la resta.

A la primera part hi ha dos moments de certa dificultat, i sempre segons el nostre parer, no seria apta per a criatures ni d'iniciació. Jo faig 1,50 metres d'alçada i em costava arribar a les grapes i a canviar els mosquetons. Són, la sortida del primer pont (les dues o tres primeres grapes) i les que hi ha abans de l'entrada al segon pont. Segons la web del Deandar aquest tram es pot evitar. En altres, com la de Turismo Somontano, no ho especifica.

Un cop passat el tercer pont, és molt i molt fàcil. I aquí si que la veiem clarament d'iniciació i per anar amb petits. És vertical però les grapes estan prou juntes, i, a més, hi ha trams amb cadenes i la roca és bona per ajudar-se i aprendre a combinar totes les maneres de progressar.

Ponts i ferrada, en una hora la tens feta. Comptant l'aproximació una hora i mitja.

Berta Solanas


L'estret sobre el que estan els ponts tibetans
Primer pont

  
Sortint del primer pont
Ganes de banyar-se

  
Fàcil destrepe fins i tot si no ets massa alta

Segon pont tibetà, el més llarg, 25 metres

  
                        Segon i tercer pont sobre el riu Isuala

  
Temps per a fer fotos
Dret, si, però amb ajuda de la roca i les cadenes

Tornar a dalt
FITXA TÈCNICA

Ferrada de Peñas Juntas

ITINERARI

EN COTXE:
Ens hem d'acostar a la població de Bierge (Sierra de Guara, Osca).
Des de l'autovia A-22 (Lleida-Osca) hem de sortir per la sortida 77 i anar direcció a Abiego per la A-1229, travessem el poble i anem per la A-1227 direcció a Rodellar. Una mica abans d'arribar a Bierge i quan passem el cementiri hem de girar a l'esquerra per una pista. A la primera cruïlla, girem de nou a l'esquerra i seguim les indicacions de la Ferrada. El vehicle el deixem en un petit eixamplament on hi caben uns 4-5 cotxes a uns 600 metres de l'inici de la ferrada.

A PEU:
Des d'on deixem el cotxe seguim la pista avall -no apta per a vehicles- fins arribar al riu Isuela. A peu de llera girem a l'esquerra fins al primer pont sobre el riu on ja ens hem d'assegurar a la línia de vida.
Segons la ressenya de la web Deandar, si no es volen fer els 3 ponts tibetans (de 6, 25 i 8 mts) hi ha un camí a la dreta que porta a l'inici de la resta de la ferrada. Nosaltres no el vam veure però és veritat que no l'anàvem buscant.

És a la sortida del primer pont i a l'entrada del segon on hi ha les úniques dificultats de la ferrada (especialment si no ets una persona alta). La resta és realment d'iniciació i per saber-te moure entre grapes i roca.

Tornar a dalt
Anar a l'inici