A la fitxa tècnica

Estany de l'Orri
28 de desembre de 2015: Amb molta, molta calma
A la sortida anterior
A la sortida següent


És aquesta la primera de les tres excursions que vam fer a la Cerdanya el Lluís i la Berta amb el Josep i la Mari, uns amics de tota la vida. La idea era anar cap al coll del Pendís i des d'allà fer una passejada ja que era el dia que veníem des de Barcelona. Però els camins i pistes encarats a nord estaven molt plens de neu i de gel i era impossible gairebé sortir ja de Riu de Cerdanya. Canvi ràpid de plans i pugem fins a Cap del Rec. Suposem que la carretera estarà neta i així és.
Deixem el cotxe davant del refugi, ens calcem les botes i cap amunt. Hi ha gent però no massa. I neu només després de travessar la pista que va de Cap del Rec a Aransa -tancada durant l'hivern per fer de pista d'esquí de fons encara que aquest dia estava l'estació no estava oberta.
L'estany està molt maco, el sol reflexa fins a deixar-lo totalment glaçat i platejat. Allà dinem. La llàstima és que estem tant a prop que no es pot fer cap foto on es vegi tot el llac.

Per fer aquesta excursió, petita però molt indicada si van nens petits (3, 4, 5 anys) o gent gran, cal tenir en compte si està en funcionament o no l'estació d'esquí de fons. Aleshores tanquen tant la pista com el camí de les raquetes i només es pot passar si pagues el forfait. Què passa si només vols anar a caminar i no portes ni llogues raquetes? Pots anar per la pista? Pots anar pels caminets? S'està privatitzant una part de la muntanya de la qual en treuen profit els propietaris de l'estació? Pots passar de tot i ficar-t'hi?

De tornada anem directes a l'Alberg la Bruna. Serà casa nostra durant 3 dies. Pel preu que té és molt recomanable, tant per les instal·lacions i pel tracte com pel menjar. I especialment si vas amb nens.
Abans d'anar a dormir, planegem l'endemà. Anirem fins al refugi de Malniu i caminarem fins que ens cansem.

Poca neu, de moment
Lluís

Josep i Mari
Arribem al llac, totalment glaçat

Mari
Reflexos del sol

Aquesta ha quedat bé, si senyors
Desplegant intendència

Quina pose, Josep
El Lluís de nou

Mari arribant al final
Mari i Berta, fi de l'excursió.

Tornar a dalt
FITXA TÈCNICA

Estany de l'Orri

EN COTXE:
El punt de sortida de l'excursió és Cap del Rec, just on comença l'estació d'esquí de fons -avui tancada per falta de neu- i on hi ha el refugi del mateix nom. Per arribar-hi ens hem de situar a la N-260 -l'Eix Pirinenc- en el tram que va de Puigcerdà a La Seu d'Urgell. En aquest sentit, un cop passat Martinet de Cerdanya trobem un gir a la dreta cap a Lles i Aransa, per la LV 4036. Anem seguint cap al poble de Lles i continuem carretera amunt fins a Cap del Rec.

HORARIS I DESNIVELLS

SITUACIÓ

ALÇADES

HORARIS

TEMPS PARCIAL

TEMPS TOTAL

DESNIVELL PARCIAL

DESNIVELL
TOTAL

Cap del Rec
1.957 mts
13:10
 
Travessem la pista
2.091 mts
13:55
45'
134 mts
134 mts
Estany de l'Orri
2.170 mts
15:10
15'
1:00'
79 mts
213 mts
Dinar
Fins 16:00
50'
1:50'
Travessem la pista
2.091 mts
16:10
10'
2:00'
-79 mts
134 mts
Cap del Rec
1.957 mts
17:15
1:05'
3:05'
-134 mts
---
TOTAL ATURADES:   50''
DISTÀNCIA TOTAL:   4,12 kms

ITINERARI

A PEU:
Es pot anar per la pista, quan està oberta, o be pel camí indicat per a les raquetes, quan l'estació està tancada. Cal seguir les indicacion de l'estany de l'Orri, tant abans com després de travessar la pista.

TRACKS GPS

Tornar a dalt
Anar a l'inici